1,3 milions d’euros per un ‘palau’ de sis plantes al Centre Històric de Valls

L’espectacular finca, de propietat privada, és obra de l’arquitecte Pere Domènech i Roura, s’accedeix pel carrer de la Cort, disposa d’ascensor i l’interior conté diverses obres d’art

10 julio 2021 17:43 | Actualizado a 11 julio 2021 11:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Castell/palau a la venda a Valls, una obra d’art al cor de Catalunya». Aquest és l’anunci que es pot trobar a la pàgina web d’una coneguda immobiliària dedicada a la venda i lloguer d’habitatges d’altra qualitat, acompanyat d’una espectacular fotografia d’una de les estances. Aquest reclam, obliga a entrar a conèixer més detalls de la finca. Es tracta d’un edificis més destacats del cèntric carrer de la Cort, de sis plantes, amb una elegant façana, però tot i el seu imponent aspecte exterior, res fa presagiar, a simple vista, el que realment amaga el seu interior. 

Luxoses làmpades, pintures i ornaments artesans a l’estil d’un autèntic palau reial completen aquest ‘castell’ ubicat en un dels principals carrers comercials del Centre Històric vallenc, a l’abast només d’algunes butxaques, ja que la finca es ven per 1,3 milions d’euros, als quals s’ha de sumar el seu manteniment. Precisament, l’anunci destaca «l’alt grau de conservació que llueixen totes les estances de la casa, ja que la propietat ha comptat sempre amb els millors professionals i artesans per a cada actuació de manteniment realitzada al llarg dels anys».  

Aquesta finca va ser edificada entre els anys 1942 i 1944 sota l’encàrrec d’una família particular que la volia com a residència privada. Les persones hereves del ‘palau’ resideixen fora de Valls actualment, és per això que han decidit posar a la venda aquesta finca que, per altra banda, requereix un alt manteniment, tenint en compte les seves dimensions i característiques. L’edifici té 895 metres quadrats, vuit habitacions, nou lavabos, un ascensor de fusta, jardí, una terrassa de 207 metres quadrats i un garatge per accedir a la casa des de la Muralla de Sant Antoni, que correspon a la part del darrere de l’immoble. 

Segons la descripció de l’habitatge, té una primera planta amb zona de dia i «un espectacular hall», sala d’estar, menjador, cuina, sala de lectura i despatx. La segona planta acull les habitacions amb els seus respectius lavabos i vestidors i «un generós solàrium cobert». El tercer pis també té habitacions amb els seus lavabos «per allotjar el personal de servei». Un pis més amunt hi ha la terrassa amb jardí, fonts i una cúpula amb mirador. La planta inferior té el garatge i el celler.   

L’espectacular casa és obra de l’arquitecte Pere Domènech i Roura, fill de Lluís Domènech i Muntaner i arquitecte també de l’Estadi Olímpic Lluís Companys, del Palau Nacional de Catalunya (MNAC) i de tres pavellons de l’hospital de Sant Pau a Barcelona.  

L’obra d’art a la qual es refereix l’anunci fa referència als detalls de les diferents estances, farcits de la petjada de reconeguts artistes. Per començar, la singular escala central de la casa és similar a la del Parlament de Catalunya, on l’arquitecte va deixar la seva rúbrica en bronze. La finca, que disposa d’un oratori, conté un retaule d’alabastre amb un oli de Labarta, també hi ha obres de Josep Dunyach, de Cuyás o de Frederic Marés ornamentant les sales o el vestíbul, a més d’un bronze de Georges Bareau -autor de la façana del Grand Palais de Paris- ubicat al despatx.  

Interès internacional

Des que s’ha publicat l’anunci de la venda d’aquest immoble «més del 90% de les persones interessades a comprar-lo són estrangers», segons expliquen al Diari des de l’agència immobiliària Lucas Fox Tarragona, que és qui gestiona la venda. De moment, han rebut trucades o missatges, sobretot, de possibles compradors americans, suecs, suïssos, anglesos o francesos impactats per les singulars característiques de la casa. 
Encara no s’ha tancat cap venda, ja que en aquests moments les traves per desplaçar-se des d’altres països «estan sent una dificultat per a moltes de les persones interessades», segons comenten des de la immobiliària. 

Comentarios
Multimedia Diari