Adjudicada la construcció de la nova depuradora d’Alcover

Amb un pressupost de 3,18 milions d’euros, el termini d’execució de l’obra és d’un any

04 diciembre 2021 18:10 | Actualizado a 05 diciembre 2021 06:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després d’anys d’espera, finalment l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha adjudicat els treballs de construcció de la depuradora d’aigües residuals (EDAR) d’Alcover. L’empresa que la construirà serà la Unió Temporal d’Empreses Copcisa SA-Pesa Medioambiente SAU. El termini per acabar les obres és d’un any i el preu que costarà és de 3.180.839,22 euros. Un total de quinze empreses es van presentar a la licitació.

Aquesta nova infraestructura substituirà la que dona servei actual al municipi i que data dels anys setanta, que ha quedat desfasada davant l’increment de població que ha patit el poble en els darrers anys.

El maig de 2011 es va redactar el projecte constructiu d’una nova depuradora. Però les obres definides no van ser executades. Atesa la modificació dels condicionants existents per dur a terme l’actuació, es va considerar necessària la redacció d’un nou projecte constructiu actualitzat.

Actualment, el municipi disposa d’una EDAR situada a la part sud del poble, que dóna servei al nucli urbà d’Alcover i la urbanització Residencial Remei. Aquesta depuradora es troba situada sobre un aqüífer protegit i es fa necessari que el tractament contempli l’eliminació de nutrients. Es projecta la construcció d’una nova EDAR per tal de solucionar els problemes esmentats.

La nova estació es construirà en una parcel·la situada un cop creuada la C-14, seguint el camí sense asfaltar – té una longitud de 310 metres, amb un ample d’entre 3,5 i 4, i s’haurà d’ampliar a cinc perquè puguin passar els camions–, paral·lel a la carretera de Vilallonga i a prop del riu Glorieta. Aquesta parcel·la es troba fora de la franja d’interès ecològic i paisatgístic i del sòl de preservació de corredor d’infraestructures. L’estació de bombament ja no seria necessària ja que el col·lector podria funcionar per gravetat. S’ha projectat una EDAR per tractar 1.035 metres cúbics per dia i un total de 6.656 habitants equivalents.

Comentarios
Multimedia Diari