Ajut municipal als negocis afectats per la pandèmia a Valls

L’Ajuntament ha activat 85.000 euros per a restaurants, centres d’estètica o gimnasos

08 junio 2021 18:50 | Actualizado a 09 junio 2021 04:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Valls ha activat una nova línia d’ajuts extraordinaris destinats als sectors econòmics de la ciutat castigats pels tancaments que s’han hagut de fer a causa de la situació sanitària, a partir del mes d’octubre, on comerços i establiments van haver de cessar la seva activitat o limitar-la.

El Consistori ha aprovat ja les bases que contemplen una subvenció d’un total de 85.000 euros, on es poden acollir 180 establiments de la ciutat com bars, restaurants, centres d’estètica, gimnasos o centres de formació no reglada. «Són sectors que han estar castigats dues vegades pels tancaments», diu l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré.

A més, en aquesta ocasió, els ajuts s’amplien també al món cultural i al transport col·lectiu de viatgers. «Aquests diners estan destinats a pal·liar la crisi d’aquests mesos i són complementaris amb subvencions que puguin venir d’altres administracions públiques o privades. És una ajuda important», recalca Farré.

Les empreses de transport col·lectiu de viatgers i les del sector cultural –arts escèniques, arts visuals, música i audiovisual o d’altres anàlogues– podran rebre una quantia màxima de 1.000 euros, mentre que els bars o restaurants, estètiques, centres de formació no reglada i gimnasos podran percebre fins a 300 euros d’ajuda.

«Al mes de juliol ja podrem començar a fer les sol·licituds», apunta l’alcaldessa. Aquestes es podran presentar complimentant un formulari que estarà disponible al portal web de l’Ajuntament de Valls i lliurant-les telemàticament a través de la seu electrònica. Encara s’ha de fer l’aprovació definitiva del paquet d’ajudes, «però ja estem preparant la convocatòria perquè els establiments puguin preparar la documentació», afegeix Dolors Farré.

100.000 euros més

Paral·lelament, l’Ajuntament està treballant en una altra línia d’ajuts, en aquest cas de 100.000 euros, destinats al sector empresarial i «anunciarem les bases en les properes setmanes», diu l’alcaldessa.

Totes aquestes línies de subvenció venen precedides d’altres mesures similars que ja va adoptar l’Ajuntament de Valls en plena pandèmia, on es van activar fins a 160.000 euros pels comerços i serveis de proximitat de la ciutat.

En aquella ocasió, els ajuts es van activar ja en favor del comerç al detall, hotels, restaurants i establiments de menjars o de begudes, activitats cinematogràfiques, de vídeo i de programes de televisió, compravenda de béns immobiliaris, agents de la propietat immobiliària, agències de viatges, centres d’ensenyament, administració de loteries, perruqueries, gimnasos o serveis de manteniment físic i altres activitats de serveis personals.

Comentarios
Multimedia Diari