Más de Camp

Alcover recull més d’una tona de brossa a l’entorn natural del poble

Una seixantena de voluntaris de totes les edats van participar ahir en la jornada de neteja ‘Let’s clean up Europe’

JÚLIA GIRIBETS

Whatsapp
Un grup de voluntàries fent la neteja de l’entorn natural del Convent de les Arts d’Alcover.  FOTO: J.G.

Un grup de voluntàries fent la neteja de l’entorn natural del Convent de les Arts d’Alcover. FOTO: J.G.

Una seixantena de voluntaris de totes les edats van participar ahir en la jornada ‘Let’s clean up Europe’, que va tenir lloc a l’entorn natural d’Alcover i on es va poder recollir més d’una tona de brossa, fruit de l’incivisme que hi ha en aquests espais. Aquesta actuació s’emmarca dins la setmana europea de la prevenció de residus, una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la brossa que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges o marges de rius. De tota la quantitat recollida, 38 kg corresponen a vidre, 36 kg a envasos, 35 kg a plàstics lleugers, 2 kg a paper i cartró, 591 kg a rebuig i 300 kg a runa.

Fa diverses edicions que Alcover acull aquesta jornada, ja que l’entorn natural del municipi rep durant l’any milers de visitants, excursionistes o famílies i, en alguns casos, es detecten conductes incíviques. Els voluntaris es van trobar ahir a les nou del matí al Convent de les Arts, des d’on van sortir en tres grups per a netejar diversos espais corresponents als voltants del convent, el pont dels Moros i la Terra Vermella.

Durant quatre hores van recollir llaunes, papers i altres deixalles i, alhora es va voler sensibilitzar els participants del patrimoni natural i cultural del municipi. La jornada va estar organitzada per l’Ajuntament d’Alcover, amb la col·laboració de l’associació per a la Conservació dels Ecosistemes Naturals (CEN), els Bombers Voluntaris d’Alcover i les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF).

«Hem de mentalitzar i crear consciència sobre tot el que embruten els plàstics i la seva durada en el temps», va explicar al Diari Francisco Garcia, representant de l’associació CEN. Cada voluntari duia guants específics i bosses de diferents colors, facilitades per l’organització, per a poder realitzar una recollida selectiva. «Aquest paratge és molt bonic i ve molta gent cívica però només que dos o tres persones no ho siguin, aquesta brutícia es veu i contamina», va dir Garcia.

La jornada va comptar amb la compilicitat de gent de totes les edats, entre ells, nens i nenes que també van voler donar un cop de mà amb la neteja de l’espai natural. «Cada any es crea més consciència del tema i és important que també participin els infants perquè són el futur i si veuen el que està passant, es conscienciaran per no llençar ni una llauna», va expressar el representant de l’associació.

Per la seva banda, la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcover, Carme Sánchez, va assenyalar que «és molt important fer aquesta activitat perquè la gent sigui cívica». Enguany, els nombre de participants ha estat força elevat i «ha vingut gent del mateix poble d’Alcover, però també veïns d’altres poblacions com Reus, Valls, Tarragona o La Canonja, entre d’altres», va expressar la regidora.

Escoles de la Conca de Barberà

D’altra banda, un total de 16 escoles de la Conca de Barberà, també s’han sumat a aquesta acció i estan mobilitzant més de 1.140 persones fent sortides de neteja en l’entorn dels centres educatius i als trams dels rius. Ja han fet accions prèvies de sensibilització sobre la importància de la reducció en la generació de residus i ara reflexionaran sobre com es gestionen i quin impacte tenen sobre el medi on viuen.

Temas

Comentarios

Lea También