Camp Vila-rodona

Amb el nou pont acaben les obres del Columbari de Vila-rodona

La plataforma permetrà l’accés directe al monument des de l’aparcament de l’Arbreda, que s’ha arranjat a l’altre costat del torrent

REDACCIÓ

Whatsapp
El pont de fusta connecta el Columbari amb l’aparcament.  FOTO: DT

El pont de fusta connecta el Columbari amb l’aparcament. FOTO: DT

Aquests dies s’ha dut a terme la instal·lació del nou pont de fusta sobre el torrent del Plano que, junt amb les noves escales, permetrà l’accés directe al Columbari de Vila-rodona des del gran aparcament de l’Arbreda, que s’ha arranjat a l’altre costat del torrent. Això suposa la darrera fase d’obres de rehabilitació de l’espai que el farà més atractiu i funcional pels visitants.

El camí al Columbari ja té els marges al barranc consolidats i una nova pavimentació amb un revestiment continu sintètic, resistent al trànsit de vehicles, amb àrids de color terròs per millorar la seva integració en l’entorn. Una il·luminació amb làmpades tipus led situades a la vora de vial marcaran el límit entre vial i el torrent.

A tocar del Columbari s’instal·laran unes graderies a tres nivells, que permetran a uns 120 espectadors seguir les representacions de l’època romana que s’hi realitzin, amb una molt bona visibilitat. Amb aquestes millores dels voltants del Columbari de Vila-rodona, potenciaran l’atracció turística d’aquest equipament, de gran valor cultural i històric.

Les obres al Columbari de Vila-rodona formen part del projecte Alt Camp: història i patrimoni, les arrels d’una terra, que inclou un conjunt d’actuacions impulsades per vuit municipis sota el paraigua del Consell Comarcal de l’Alt Camp amb cofinançament dels fons estructurals de la Unió Europea, Feder. El cost d’aquests treballs ascendeix a 154.852 euros.

Edifici funerari del segle I

El Columbari és un edifici funerari romà del segle I, associat al ritual d’incineració i catalogat com a BCIL. Eren sepulcres familiars que sovint acollien els lliberts i fins i tot els esclaus de la família.

L’edifici estava dividit en dues parts: el pronaos i la cel·la, on es dipositaven les urnes amb les cendres dels difunts en una mena de nínxols adossats a les parets interiors, presidides per la deïtat a la qual estava dedicada l’edifici.

Temas

Comentarios

Lea También