Castells de 8 per cloure la Festa Anyal de la Colla Vella Xiquets de Valls

La celebració també ha commemorat els 40 anys del grup de grallers amb un concert i un dinar, en uns dies de retrobament i participació

12 diciembre 2021 19:10 | Actualizado a 13 diciembre 2021 05:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha celebrat la seva Festa Anyal durant els darrers dos caps de setmana, recuperant la presencialitat dels actes i acabant amb una actuació castellera aquest dissabte al vespre al seu local. Amb quatre rondes més els pilars, la colla va descarregar el 2 de 7, el 3 de 8, el 4 de 8 i el 5 de 7, per acabar amb tres pilars de 5 i quatre pilars de 4. Més enllà de recuperar el ritme casteller de la Diada de la Festa Anyal, la colla ha viscut molts dies de celebració amb el pont de la Puríssima pel mig, on han pogut gaudir d’activitats per a tots.

«Ha servit per retrobar-nos i tornar a agafar el fil de colla, de pertinença», explica al Diari Albert Pedret, president de la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

En aquesta edició s’han commemorat els 40 anys del grup de grallers, amb un dinar i un concert «amb molta participació». Altres actes destacats han estat el concurs de paelles, en una jornada amb actes per a tota la família, la setmana passada.

La Festa Anyal va acabar ahir amb l’ofrena a la Mare de Déu de la Candela i amb la benvinguda als nadons de la colla, «amb 15 noves incorporacions», afegeix.

«Hem apostat per la seguretat i hem fet tests a més de 300 persones per assistir als actes, a més de demanar el passaport covid», diu Pedret.

Mirada a les Decennals

Després de l’actuació d’aquest cap de setmana, la colla posa ja la mirada en les Decennals, on tenen la trobada del dia 30 de gener i l’actuació per la Candela. «Dues setmanes abans tornaren a engegar la maquinària amb assajos els dilluns, dimecres i divendres», apunta el president.

Prèviament, però, el calendari marca altres fites, com l’actuació del proper diumenge a Valls en el marc del mercat nadalenc en format de cercavila, el pilar de la Festa de la Calçotada, una setmana abans de les Decennals i un altre pilar a Barcelona en les properes setmanes.

Comentarios
Multimedia Diari