Más de Cat/ Es/ Món

Cava Women, per reivindicar el cava "des del cor de les dones"

Neix una entitat que impulsa el paper de les dones a la història cavista

ACN

Whatsapp
Membres de Cava Women.

Membres de Cava Women.

Cava Women arriba en un moment de «canvi i revolució», expliquen les impulsores d’una entitat sorgida des de la Confraria del Cava sota l’impuls d’una trentena d’empresàries del sector. 

Viticultores, enòlogues, sommeliers, responsables d’enoturisme, comunicadores i directives per reivindicar el seu talent i posar en valor la importància de les dones en el llegat cavista. 

Perque «hi ha històries molt importants i emotives massa desconegudes», lamenta la portaveu de Cava Women, Eva Plazas. Tot i que cada cop és més visible la presència femenina en el sector, queda molta feina a fer. 

Incorporacions

Al comitè de tast del Consell Regulador del Cava les dones representen representem el 44% dels membres, quan fa 25 anys eren només l’11%. Peròel repte més important és fer-se un lloc a la direcció de la DO: «Dels 20 membres del Ple del Consell Regulador, zero són dones», explica Plazas.

La dona reiv indica el seu paper amb el Cava Women.

«Tenim un potencial molt gran dins el col·lectiu al llarg de tot el procés d’elaboració del cava, i ho hem de fer valdre», recalca Plazas, que sosté que l’aportació de les dones al sector «serveix per aprendre molt i per promocionar millor el cava». Afegeix que «no volem anar contra els homes, sinó sumar dins el sector», afegeix.

Plazas posa com a exemple la transcendència de cavistes com Dolors Sala, co fundadora Freixenet, o de les dones de la família Prats, que van liderar Vins el Cep en plena època post fil·loxera.

Explicar les virtuts i excel·lències del cava «des del cor de les dones». Perque les dones tenen «una manera d’explicar les emocions diferent de com ho fan els homes». I aquests matisos són els que volen posar en valor des de Cava Women.

«Per fer un pas més en la promoció del cava. Volem explicar des del cor de les dones tot allò que hi ha rere una ampolla». El col·lectiu però nega que l’entitat neixi amb la intenció «d’agafar la bandera del feminisme», sinó que es proposen aconseguir un relat «més emocional i sensible» per explicar el passat, present i futur del sector. 

Cava Women neix també amb una clara vocació solidària: a tots els actes recaptaran fons per a associacions de suport a les dones maltractades o amb falta de recursos.
 

Temas

Comentarios

Lea También