Centenars de persones envaeixen Vilanova de Prades en la Festa de la Castanyada

Les mil racions d’esmorzar a base de llonganissa es van esgotar

31 octubre 2021 17:39 | Actualizado a 31 octubre 2021 17:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’aspecte de Vilanova de Prades avui ha tornat a ser l’habitual dels darrers anys durant la Festa i el Mercat de la Castanyada –aquesta arribava enguany a l’edició número 35–. Centenars de persones no s'han volgut perdre la tornada d’aquesta celebració. Trobar un lloc per aparcar era tota una proesa. Qualsevol indret que cabés el vehicle era apte, des dels carrers fins al voral de la carretera. 

L’indret neuràlgic ha tornat a ser el camp de Poblet, una esplanada on s’hi podia esmorzar per quatre euros –a base de llonganissa i pa, i donava dret a una paperina de castanyes torrades– a més a més de comprar tota classe de productes de la terra a la vintena de parades.

Des de la pastisseria d’Ulldemolins que oferia coques i carquinyolis fins al forn de pa de Call Tullet de l’Espluga de Francolí. Però no hi faltaven formatges de tot tipus, ratafia, embotits, cervesa artesana, patates de Vilanova de Prades o altres fruits de la terra menys coneguts com les magranes.

Cues

El Claudi i el seu equip no paraven de posar castanyes a torrar en les dues torradores que tenien. Però no donaven abast. La gent tenia ganes de menjar aquest producte típic de les Muntanyes de Prades. Unes cent persones feien cua esperant rebre la seva paperina de castanyes. 

Enguany, com a novetat, els assistents a l’esmorzar podien entaular-se ja que l’organització va preparar mig miler de cadires per menjar tranquil·lament. I pels més petits, el càmping Serra de Prades va preparar des d’un inflable fins a un passeig en poni.

L’alcalde, Artur Miró, es mostrava molt satisfet per l’èxit que estava tenint la festa, a la qual van assistir més de mil persones. Ara, el proper gran esdeveniment serà la Fira de la Tòfona, al gener.

Comentarios
Multimedia Diari