Comença la restauració de la muralla de Sant Francesc de Montblanc

Amb aquesta intervenció el monument es podrà contemplar sencer des de la Torre dels Cinc Cantons fins al portal del Castlà

25 noviembre 2021 18:30 | Actualizado a 26 noviembre 2021 11:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Comencen les obres de restauració de la muralla de Sant Francesc de Montblanc, situada entre el portal de Sant Francesc i la torre portal de Sant Jordi.

Amb aquesta intervenció la muralla de Montblanc es podrà contemplar tota sencera, des de la torre dels Cinc Cantons fins al portal del Castlà, amb més d’un quilòmetre de llargada. Segons l’alcalde, Josep Andreu, «cal potenciar turísticament tota aquesta restauració, amb la recuperació d’un pas de ronda amb centenars de metres de llargada». Andreu afegeix que tot l’entorn de Sant Francesc esdevindrà «una de les imatges més potents i icòniques de la nostra vila».

En una dècada, la remodelació de la plaça, la construcció del claustre i, ara tot el tram de la muralla amb el nou portal inclòs, han suposat un revulsiu a l’espai històric de Montblanc.

El pressupost d’aquesta reforma és de 270.000 euros. El 70% està subvencionat per l’1,5% cultural del Ministeri de Foment, mentre que la Generalitat subvenciona 45.500 euros del total. El consistori montblanquí, haurà de finançar el 13% restant.

Fi de les obres

Està previst que les obres acabin a mitjans del mes de març del 2022. Serà en aquest moment quan es podrà contemplar la muralla de Montblanc, alliberada en més d’un quilòmetre de llargada, la qual cosa suposa dues terceres parts de tot el recinte emmurallat.

Comentarios
Multimedia Diari