Condemnat per cultivar marihuana en tres cases a Alcover

Se li ha imposat un any i mig de presó per un delicte contra la salut pública, pertinença a grup criminal i defraudació de fluït elèctric

21 noviembre 2021 19:20 | Actualizado a 22 noviembre 2021 06:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un ciutadà serbi ha estat condemnat a un any i mig de presó i a pagar una multa de 26.620 euros per formar part d’un grup que cultivava marihuana en habitatges d’Alcover, Tarragona i Vinyols i els Arcs. Els delictes imputats són contra la salut pública, pertinença a grup criminal i defraudació de fluït elèctric. La pena de presó es deixa sense efecte si no torna a delinquir en tres anys. Tres membres de l’organització ja van ser condemnats el 2019 .

La sentència declara provat que l’ara processat junt amb els tres ja condemnats, un cinquè que es troba en recerca i captura internacional i altres persones no identificades, es van concertar per venir a Espanya amb la finalitat de llogar diferents immobles, que habilitarien amb les instal·lacions necessàries per a la creació de plantacions inferiors de marihuana. Per això van adquirir material destinat al cultiu, com ara làmpades, transformadors digitals per a l’alimentació d’aquestes làmpades, aparells de ventilació, fertilitzants, material per a l’empaquetat i envasat de marihuana ja llesta per al consum, esqueixos o llavors, etc.

El grup va llogar tres immobles: un a una parcel·la de Vinyols i els Arcs, un xalet al Camí de la Cuixa de Tarragona i un habitatge a l’avinguda de les Flors de la urbanització Masies Catalanes d’Alcover. Només pel lloguer de Tarragona pagaven 26.400 euros cada any, mentre que pel d’Alcover van signar un contracte per tres anys, amb una renda mensual de mil euros i van abonar 7.000 de fiança.

Els investigadors, el març del 2016, van tenir coneixement que dins de la casa de Tarragona podrien estar cultivant marihuana. Es tracta d´un habitatge d’alt standing, a l’interior d’una urbanització privada amb accés a través d´una porta automàtica d’ús exclusiu per als residents dels set habitatges que hi ha. A aquesta casa hi vivien dos dels encausats.

Els agents van veure que a la porta del garatge sempre hi havia una furgoneta, que els llums exteriors estaven encesos fins a mig matí i que totes les portes estaven tancades excepte una amb sortida al balcó. A més, Endesa va emetre un informe verificant la manipulació del comptador i que havia un consum deu vegades més que l’habitual en una família de quatre membres.

A les sis del matí del 2 de juny del 2017 es van fer tres entrades simultànies. A Alcover es van trobar un total de 661 plantes –amb un pes de 106,35 quilos–, a més de quatre ordinadors, cinc telèfons mòbils, diners, 18 envasos de fertilitzants pel conreu, un disc dur, una càmera fotogràfica, 49 plaques reflectores, 49 bombetes de 600 W, etc.

A Tarragona es van localitzar 1.666 plantes –amb un pes de 212,52 quilos– així com 1.391 grams de cabdells. I finalment a Vinyols hi havia 810 plantes i 1.572 grams de cabdells.

La quantitat d’energia elèctrica defraudada a Endesa a l’immoble d’Alcover puja 8.205,29 euros, mentre que l’import de la casa de Tarragona és de 120.750,07 euros.

Comentarios
Multimedia Diari