Más de Camp

Condemnats dos germans a quasi 14 anys de presó per matar el cunyat a Montmell

A un d’ells se li ha de sumar un any per cremar una furgoneta. El motiu foren les desavinences en una plantació de maria

ÀNGEL JUANPERE

Whatsapp
D’esquena, els tres processats –a un se li va retirar l’acusació– en un dels dies del judici a la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Tarragona. Firma: ACN

D’esquena, els tres processats –a un se li va retirar l’acusació– en un dels dies del judici a la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Tarragona. Firma: ACN

Dos germans han estat condemnats a 13 anys i nou mesos de presó per matar un cunyat a conseqüència de les desavinences en una plantació de marihuana al Montmell. A mes a més, a un d’ells se li ha imposat un any més per un delicte de danys per haver cremat la furgoneta de la víctima. La decisió del magistrat de la Secció Segona de l’Audiència de Tarragona ve després del veredicte de culpabilitat del tribunal popular. La sentència, de 52 pàgines, també recull que els dos processats no podran comunicar-se ni apropar-se a menys de 500 metres de la vídua ni dels seus fills durant deu anys. En matèria de responsabilitat civil, hauran de pagar 145.000 euros a la muller de la víctima, 145.000 a cadascun dels seus fills i 57.000 a la mare del finat.

El fiscal demanava quinze anys de presó per un delicte d’homicidi i dos per danys. Per la seva part, l’acusació particular considerava els fets com a assassinat i sol·licitava 22 anys i mig de presó i tres pels danys.

La sentència considera provat que la víctima, de nacionalitat colombiana, estava casada amb una dona, germana dels acusats. Fruit de la unió havien nascut dos nens. Els quatre, junt amb els dos fills que tenia la dona d’una relació, vivien en un domicili del Montmell.

L’any 2016, un dels germans i la víctima van muntar una plantació indoor de marihuana, ubicada a l’aparcament d’una casa del carrer La Haya, on vivia un home –pare de la dona i padrastre dels dos germans–. Uns mesos abans de l’agost de 2017 va sorgir un enfrontament entre un dels germans i la víctima amb motiu de la plantació perquè un dels acusats havia tret a la víctima del negoci. Aquesta havia invertit 9.000 euros i els reclamava.

El 9 d’agost, el finat va acudir a la casa del carrer la Haya i va trencar la porta de l’aparcament, emportant-se part del de material de la plantació de marihuana. Quatre dies després va acudir de nou a la casa i va trencar la porta d’accés a l’habitatge. Aquests dos fets van provocar un augment de l’enfrontament amb un dels germans.

El dia del crim

Els dos processats, la tarda del 14 d’agost, van traslladar-se des del Prat de Llobregat al Montmell amb una furgoneta Opel Vicaro amb la finalitat de trobar i atacar la víctima. Aquesta va recollir del garatge un pal de beisbol i va abandonar la casa en estat d’ansietat. Es va dirigir amb la seva furgoneta Renault Kangoo cap a la casa del carrer La Haya per trobar-se amb el seu cunyat.

A les 19.20 hores, els dos encausats es van desplaçar fins a la localitat d’Olivella, portant viva o morta a la víctima. En un moment no determinat els acusats van matar l’home. A les 20.14 hores la furgoneta de la víctima va arribar al carrer Muntanyes de Prades d’Olivella, on va quedar estacionada. Després va arribar l’altre vehicle.

Un dels acusats, junt amb una altra persona no determinada, van portar la furgoneta de la víctima fins a una pista forestal del terme municipal de Sant Cugat Sesgarrigues, on la van cremar.

El jurat popular no va incorporar les tesis de la defensa, segons les quals la víctima podria haver fugit sense deixar rastre possiblement per problemes de deutes o assumptes pendents pel negoci de la marihuana. El jurat va concloure que la víctima no va desaparèixer voluntàriament perquè, entre d’altres, va marxar de casa a corre-cuita amb un bat de beisbol amb la intenció de barallar-se, sense documentació ni les seves pertinences, i que no ha tornat a contactar amb amics ni familiars.

Temas

Comentarios

Lea También