Conesa renova tota la xarxa d’aigua amb vistes a la futura connexió amb el CAT

Les obres han començat a la zona de la carretera i continuaran al carrer del Pati, un dels més amples que hi ha al nucli urbà

10 mayo 2021 18:50 | Actualizado a 11 mayo 2021 09:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Conesa, a la Conca de Barberà, es troba immers en la renovació de tota la xarxa d’aigua del poble. Gràcies a diverses subvencions concedides per la Diputació de Tarragona i la Generalitat, el municipi podrà fer front a unes obres que «són necessàries», segons explica al Diari l’alcaldessa, Rosa Maria Berenguer, ja que les canonades de diversos carrers han quedat antiquades i no s’ajusten a la normativa en tenir materials com el fibrociment.

Aquesta obra ha començat fa unes setmanes per la zona de la carretera, on s’està aprofitant per a fer una renovació total de l’espai. «Ja tenim una banda acabada. Hem aixecat voreres, posarem tot el clavegueram nou i també el sistema pluvial», diu Berenguer.

Amb un cost que supera els 100.000 euros, procedents del Pla d’Acció Municipal de la Diputació, el poble adequarà els serveis d’aquesta zona, tot i que les obres més importants tindran lloc després de l’estiu en un dels carrers principals i més amples del municipi, com és el del Pati. «S’ha d’aixecar tot, perquè es troba en mal estat. Serà una renovació del carrer per dins i per fora», diu l’alcaldessa, ja que «a banda de canviar els pluvials, el clavegueram i la xarxa d’aigua, s’han de posar voreres noves i adequar l’espai que ara està fet pedaços», diu.

L’obra compta amb una important subvenció de 344.000 euros procedents del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), que permetrà completar la totalitat d’aquesta via. «Calculem que els treballs començaran al setembre i tindran una durada d’uns tres mesos», afirma. Un cop finalitzi aquesta actuació, encara s’haurà de renovar la xarxa d’aigua de tres carrers més i de millorar el paviment. Es tracta del carrer Sol d’en Ruanes, del carrer de la Muntanya i del carrer de la Creu, que es calcula que s’hi podrà intervenir l’any vinent. «Amb això ja completarem tota la renovació de l’aigua al poble», comenta Berenguer.

Les actuacions suposen l’avantsala d’un gran projecte que ha d’arribar a Conesa i també a vuit municipis més de la Conca de Barberà. «És una manera de preparar-nos per a la connexió amb la canonada del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) i tenir les instal·lacions adequades», diu l’alcaldessa. Aquest és un dels municipis inclosos en el projecte comarcal que permetrà millorar la qualitat i la quantitat d’aigua que arriba a aquests municipis, que fa anys que pateixen mancances en l’abastament. Conesa formarà part de la segona fase de les tres del projecte, on es preveu portar l’aigua des de Forès fins al poble.

Comentarios
Multimedia Diari