Consulta veïnal sobre el model del Montblanc del futur

L’Ajuntament mantindrà diversos debats amb els ciutadans, a mésa a més de fer una enquesta profunda sobre diversos projectes

28 diciembre 2021 19:00 | Actualizado a 29 diciembre 2021 14:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El futur del Montblanc, i especialment alguns projectes, no ho pot decidir un Ajuntament sinó que s’ha de tenir una visió més àmplia. Amb aquesta premissa, el Consistori està dissenyant com involucrar la ciutadania en el debat de com ha de ser la capital de la Conca de Barberà en els propers anys. Projectes com si s’ha de cobrir o no la piscina municipal es posaran damunt la taula, segons apunta al Diari l’alcalde, Josep Andreu.

«Quin model de Montblanc volem». Aquest serà l’eix de la consulta ciutadana que l’Ajuntament obrirà als ciutadans de la localitat per saber per on han de tirar les polítiques de futur. Aquest treball està previst que es faci durant el primer trimestre del proper any, assegura l’alcalde, per la qual cosa es comptarà també amb l’ajuda d’una empresa especialitzada en aquesta tasca, tal com han fet altres municipis del Camp de Tarragona.

Es vol que sigui un debat obert a temes molt diversos, que van des del nombre d’habitants que ha de tenir la capital de la Conca de Barberà fins a la conservació del patrimoni, passant pel tipus d’indústria, la cultura o els esports. «Volem tenir una radiografia de la voluntat dels montblanquins sobre el futur de progrés», diu Josep Andreu.

L’alcalde recordava que l’arribada de l’autopista el 1975 va suposar que la localitat passava de ser agrícola a industrial perquè moltes empreses s’hi van instal·lar aprofitant aquesta via ràpida. I ara, amb la implementació del centre logístic de Bon Preu, s’espera un important creixement comercial i també poblacional. Per això, creu que és important saber cap en quina direcció ha d’anar la localitat ja que considera que no és un tema només de l’equip de govern –que a més està en minoria– sinó de tota la ciutadania.

Un dels temes que segurament es posaran a debat serà la necessitat o no de cobrir la piscina municipal, un tema que ja en el 2004 es va posar damunt de la taula i que finalment no es va fer ja que es van prioritzar altres necessitats. «És un tema important. Són molts diners d’inversió. Hi ha moltes poblacions que el tenen i el servei és deficitari. Però també ens ho demana un cert sector de la població», reconeix Josep Andreu.

Comentarios
Multimedia Diari