Denuncien la propera tala d'una pineda a Llorenç per part de l'Ajuntament

Decideix Llorenç defensa els beneficis climàtics dels arbres

16 marzo 2021 18:36 | Actualizado a 16 marzo 2021 18:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El grup de Decideix Llorenç, a l’oposició municipal, critica la intenció de l’equip de govern d’eliminar la pineda que hi ha entre la rotonda de la carretera de la Bisbal i la masia de l’Estrella. 

El govern justifica la tala pel risc de caiguda dels arbres pel vent, per problemes causats per les arrels en la via pública, per la proliferació de nius d’erugues, per la pinassa que afecta les teulades dels veïns i la resina que embruta el mobiliari urbà.

És una pineda de pi blanc d’aproximadament cent exemplars de més de cinquanta anys. Decideix Llorenç cririca la tala «que s’ha pres de forma unilateral per part de l’equip de govern  i demanem que s’aturi la tala per buscar solucions alternatives».

El grup de l’oposició explica que  «un petit bosc com el que volen eliminar actúa de pulmó verd i aporta beneficis com la reducció d’emissions de CO2, l’augment d’oxigen, frena l’increment de la temperatura global i permet hi hagi espais d’ombra que actuïn de refugi climàtic per la ciutadania en èpoques de forta calor».

Decideix Llorenç demana solucions alternativas a l’eliminació dels arbres i demanen  l’aturada immediata del projecte d’eliminació de la pineda, amb la intenció de buscar una alternativa menys agressiva amb el paisatge, el medi natural i el benestar de la ciutadania de Llorenç.

Els pins que es volen  tallar són una espècie autòctona del territori i estan molt ben adaptats al nostre clima així com a climes més extrems que arribaran.  «Ens trobem en un moment d’emergència climàtica i qualsevol gestió de l’espai públic s’ha de fer intentant minimitzar aquests efectes».

Comentarios
Multimedia Diari