Detingut un piròman per causar set incendis a la Selva del Camp

L'acusat ha estat reconegut per diversos testimonis. Els Bombers intenten apagar les flames que s'estenen al llarg de més d'un quilòmetre. Dos dels focus estan controlats

16 junio 2021 09:39 | Actualizado a 16 junio 2021 20:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«He estat jo», hauria confessat un home de 65 anys poc abans de ser detingut pels Mossos d’Esquadra com a sospitós d’haver calat foc a fins a set punts diferents al llarg de la carretera de la Selva del Camp a Vilaplana. L’arrestat és un sense sostre que vivia al mig del camp. Els bombers han necessitat tot el dia per apagar les flames, que hanafectat 2,8 hectàrees i que van arribar quasi fins a les portes d’alguns masos habitats.

El foc va començar cap a dos quarts de deu del matí a un quilòmetre del nucli urbà de la Selva del Camp. Les flames, des d’un principi, van avançar per l’espai entre la carretera i el Camí del Rec, un sender molt concorregut no solament per veïns del poble sinó també de la comarca i fins i tot de fora.

Mentrestant, uns testimonis van veure l’home que estava calant foc expressament, per la qual cosa van alertar els Mossos d’Esquadra. També el personal d’una ambulància del SEM que havia anat al lloc de retén i que, sembla ser, que el piròman els hauria confessat els fets, a l’igual que més tard a l’ajuntament.

Les patrulles dels Mossos d’Esquadra van anar al lloc. Els testimonis van donar una descripció acurada del sospitós, tant físicament com de la roba que duia posada. També que portava una bossa de plàstic i que havia marxat en direcció al nucli urbà. Amb aquestes dades, els agents van localitzar el sospitós a la meitat del cèntric carrer Major, on van procedir a la seva detenció. L’home feia una forta olor a benzina i portava un encenedor a la butxaca. Està acusat d’un delicte contra la seguretat col·lectiva, en la seva modalitat d’incendi forestal. El sospitós, de nacionalitat espanyola, havia estat arrestat l’any passat (16 d’agost) a la ciutat de Barcelona per un delicte de danys. Avui podria passar a disposició judicial.

Mentrestant, els vigilants municipals de la Selva del Camp tallaven al trànsit la carretera TP-7013, on el foc havia dificultat la visibilitat en el punt quilomètric 15 i, a més, circulaven vehicles d’emergència, com agents rurals i Mossos.

Bombers de la Generalitat va enviar al lloc deu dotacions terrestres i quatre mitjans aeris –dos helicòpters i dues avionetes–. Inicialment es van centrar per una banda en frenar l’avanç dels vuit focus –el vuitè era secundari, no provocat inicialment–i, per l’altra, evitar que el foc –empès per una suau marinada– afectés algunes de les cases que havia a la zona.

A les dues de la tarda el foc es donava per controlat.

Altres incendis

En les darreres hores s’han declarat altres incendis de vegetació a la demarcació. A les 22.30 hores de dimarts, es van cremar 1.200 m2 de matolls, garrofers i dos pins a la partida Esplanes, al terme de Nulles.

Avui hi ha hagut incendis al Pla de Santa Maria (camí Muntanyencs) i Alcanar (camí del Virol).

Comentarios
Multimedia Diari