Dilluns comença el judici per un crim del Montmell sense haver-se trobat el cadàver

El fiscal demana 15 anys de presó per a dos germans, cunyats de la víctima. El motiu fou desavenences a l'hora de gestionar una plantació de marihuana

05 marzo 2021 09:25 | Actualizado a 05 marzo 2021 11:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Audiència de Tarragona jutjarà a partir de dilluns dos germans acusats de matar el seu cunyat per desavinences a l'hora de gestionar una plantació de marihuana al terme municipal del Montmell. Ahir dijous va tenir lloc la constitució del jurat popular.

Es dóna la circumstància que serà el tercer judici en els últims anys en què el cos de la víctima no ha estat encara trobat. El fiscal demana per als dos processats -que es troben a la presó preventiva- 15 anys de presó per un delicte d'homicidi i dos anys més per danys -cremar el vehicle de la víctima-. El cas serà jutjat per un tribunal popular.

La víctima -que tenia 30 anys quan van passar els fets- mantenia una relació sentimental des de feia 10 anys amb una dona, germana dels dos processats: J.F.C. i B.J.B.C. Fruit d'aquesta relació van tenir tres fills.

Aproximadament a l'any 2016, la víctima va muntar amb un dels ara processats -J.F.C.- una plantació de marihuana al pàrquing d'un habitatge situat al carrer de la Haia de la urbanització Mirador de al Penedès. En la mateixa residia ocasionalment el processat i també era utilitzada pel sogre de la víctima.

En els mesos vinents a agost de 2017, entre els dos 'socis' de la plantació van sorgir desacords. L'acusat volia que el seu soci sortís del negoci. I a partir d'aquest moment van començar a sorgir certs conflictes entre tots dos.

El 9 d'agost, la víctima va acudir a la casa i, al no trobar a ningú, va trencar la porta de l'aparcament per recuperar part del material de la plantació, sense aconseguir el seu propòsit. Aquests fets no van agradar gens al seu soci, relata el fiscal. I així ho va fer saber per telèfon. I van quedar el dia 13 a la casa per aclarir les desavinences existents entre tots dos.

Durant la tarda-nit del dia 13, la víctima va acudir de nou a l'habitatge, sense trobar a ningú. I va trencar la porta d'accés a la mateixa. El seu soci va tornar a manifestar-li el seu enuig per aquesta actuació. Abans de res el que estava succeint, els dos processats "van decidir acabar amb la vida" del soci.

Quedar amb la víctima

Així, el dia 14, cap a les 18.20 hores, un dels encausats va realitzar una crida a la víctima, a la qual va citar a la casa de Montmell "per complir amb el propòsit d'acabar amb la vida" de l'home.

Amb caràcter previ a la crida, el processat s'havia desplaçat a Montmell amb la seva furgoneta Opel Vivaro, a l'igual que l'altre encausat. Per la seva banda, la víctima va acudir amb la seva furgoneta Renault Kangoo, portant amb si un bat de beisbol.

La víctima va arribar a la casa i es va trobar amb els dos acusats, els qui el van atacar, colpejant-lo i acabant amb la seva vida. A continuació, els agressors es van desplaçar a la població d'Olivella, on residia un d'ells.

El trajecte el van fer tant a la furgoneta Opel Vivaro com amb la Renault Kangoo, deixant aquesta abandonada al carrer Muntanyes de Prades, de l'esmentada localitat de Garraf.

Els dos sospitosos van recollir la furgoneta de la víctima i es van desplaçar amb la mateixa a una pista forestal de terme municipal de Sant Cugat de Sesgarrigues i li van calar foc. El vehicle va quedar completament calcinat. En algun lloc del trajecte, els acusats van abandonar i van ocultar el cos de la víctima. Durant diverses setmanes es va estar buscant el cadàver, amb resultat negatiu.

La investigació de el cas la van portar a terme agents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Metropolitana Sud després de la denúncia per desaparició presentada per la parella de la víctima.

El fiscal, a més de la pena de presó, sol·licita per als dos acusats el pagat de diverses indemnitzacions: 120.000 cadascun dels tres fills de la víctima, 90.000 a la seva parella i 50.000 a la seva mare.

Comentarios
Multimedia Diari