Disparats una quinzena de trets en un narcoassalt a una plantació de marihuana a Vallmoll

Va ocórrer de matinada en una masia, on havia 500 plantes. Tant els responsables com els lladres van fugir abans de l’arribada dels Mossos

30 noviembre 2021 17:43 | Actualizado a 01 diciembre 2021 10:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una quinzena de trets s’eren disparat, la matinada d’ahir dimarts, durant un narcoassalt a una plantació de marihuana en una masia de Vallmoll.

Els Mossos d’Esquadra asseguren que quan van arribar, alertats pels veïns, ja no havia ningú a la zona. Sí que van trobar un incendi a l’interior del mas, que van apagar els bombers. A l’interior de la casa es van localitzar més de 500 plantes de droga.

Es tracta d’un dels narcoassalts més greus que s’han produït en els darrers anys a les comarques de Tarragona –el 27 d’agost de l’any passat van trobar un jove mort a Flix, que suposadament guardava una plantació–, i segurament en el que més trets s’han efectuat.

Els fets es van localitzar en una masia situada a la partida Garràfols. Es tracta d’una finca amb una tanca, molt a prop de la carretera N-240. Els responsables de la plantació havien llogat el mas, on es dedicaven al conreu de marihuana. Cap a la una de la matinada sembla ser que va acudir un grup de persones, moment en què s’era produït un intercanvi de trets.

Fugits

Un testimoni va escoltar els trets i va trucar al telèfon d’emergències 112. Diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra es van desplaçar al lloc, però quan van arribar ja no havia ningú: ni els llogaters ni els assaltants.

A l’exterior de la casa es van localitzar una quinzena de beines –els Mossos no van facilitar el nombre exacte– del calibre 12 mm, que corresponen a escopeta. Alguns dels cartutxos eren de perdigons i altres, de bala. No ha transcendit el nombre d’armes que es van disparar.

Algunes fonts han apuntat que també s’era recollit alguna beina de 9 mm. En cas de confirmar-se, seria del mateix calibre que una beina trobada en un altre narcoassalt fa un mes també a Vallmoll i que s’era disparat amb una pistola. Tres dels trets s’eren fet a boca de canó i van traspassar una persiana de plàstic.

Els Mossos d’Esquadra van detectar també un incendi a l’interior. Quatre dotacions de bombers –dels parcs de Tarragona, Valls i de la Regió d’Emergències– es van encarregar de la seva extinció, que acabà a les dues de la matinada. Va cremar un plàstic, un matalàs i uns draps, com si algú hagués intentat calar for expressament.

Quan els agents van accedir a l’interior de la masia van localitzar més de 500 plantes de marihuana, de més de mig metre d’alçada. La Unitat d’Investigació de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Valls s’han fet càrrec del cas. Ahir al matí van tenir el suport de la Policia Científica de l’Àrea d’Investigació Criminal del Camp de Tarragona.

El precedent

El passat 30 d’octubre es va produir un altre narcoassalt a una masia també de Vallmoll, situada a l’altre costat de la carretera N-240. Va ser a plena llum del dia, cap a les tres de la tarda. Un grup d’unes set persones –sembla ser marroquins–, encaputxades, va anar al mas i sembla ser que es va enfrontar amb els guardians de la plantació de marihuana.

Els assaltants van efectuar dos trets amb una pistola. Una de les bales va fregar la cara d’una de les persones que vivia a la masia. Li causà només ferides lleus i no va haver de ser traslladada a l’hospital.

Dos dels assaltants van agafar un Peugeot 307, propietat d’una de les persones de la masia, mentre que la resta d’individus van fugir a peu. Els lladres, que possiblement tenien un altre vehicle a prop, es van endur plantes de droga. 

En rebre’s l’avís, diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra es van desplegar pel lloc. Van localitzar una beina de bala, del calibre 9 mm. Els agents van detenir les dues persones que habitaven la masia.

Comentarios
Multimedia Diari