Camp Valls

El Centre Cultural de Valls estrena una nova caixa escènica negra

L’equipament s’està posant a punt per les Decennals i s’està actualitzant, ja que estava força desgastat pel seu ús freqüent

JÚLIA GIRIBETS

Whatsapp
L’escenari i el seu entorn llueixen una renovada imatge, més fosca que l’anterior. FOTO: J. G.

L’escenari i el seu entorn llueixen una renovada imatge, més fosca que l’anterior. FOTO: J. G.

El Centre Cultural de Valls acaba d’estrenar una nova imatge després dels treballs de renovació que s’estan fent aquests dies. L’equipament havia patit un important desgast pel seu ús freqüent i, aprofitant que s’haurà de fer servir durant les festes Decennals, s’està posant a punt per a l’ocasió.

L’actuació més important i visible s’ha fet a l’escenari, que estrena nous telons i un color de conjunt negre, visible en el nou terra i en el frontal. «Als espectacles s’intenta que el punt de vista de l’espectador se centri en el que passa a l’escenari i el negre fa que l’atenció es pugui concentrar millor», explica el regidor de Cultura, Marc Ayala.

La sala també s’ha pintat d’un color gris més fosc, per focalitzar aquesta atenció. El teló frontal ara és blau fosc, fent joc amb la resta de la sala i «creant un espai més corporatiu», afegeix. Aquest no ha estat l’únic espai que estrena nova imatge ja que el Teatre Principal també s’està posant a punt per a les festes, amb unes millores que quedaran pel futur. En aquest cas s’han renovat també els telons i cortinatges.

La inversió total per renovar aquests espais ascendeix a uns 117.000 euros, dels quals 17.000 han servit pel terra de l’escenari del Centre Cultural i 31.000 euros s’han destinat al tèxtil dels dos teatres.

«Aquests equipaments tenen anys a les esquenes amb molta activitat i s’havien de posar al dia», diu Ayala. A més ara, «que estan a punt d’obrir una temporada important», apunta, tot fent referència a les festes Decennals, on els dos teatres acolliran estrenes i espectacles de tota mena.

El Centre Cultural va obrir portes per la Candela del 1991 i «ha tingut una activitat frenètica els darrers anys», manifesta el regidor. Abans de la pandèmia, a més, els Teatres de Valls funcionaven més de 300 dies a l’any, «sempre hi havia activitat, les entitats hi fan festivals o actuacions permanentment i això té un desgast de manteniment», afirma.

Properes actuacions

Tant al Teatre Principal com al Centre Cultural, les reformes no acaben aquí, ja que properament es renovarà tot l’equipament tècnic de llum i so. Al Centre Cultural, a més, es canviarà la il·luminació de la sala amb llums led, per fer que l’espai sigui sostenible. Aquestes millores de la part de la il·luminació no és segur que estiguin a punt per les Decennals, ja que estan pendents de licitacions i temes burocràtics, però «esperem fer-ho el més ràpid possible», assegura Marc Ayala.

Al mes de gener es duran a terme els treballs de pintura a l’entrada del vestíbul del Centre Cultural, i també al bar, a les baranes de la sala i s’actualitzaran els camerinos.

Temas

Comentarios

Lea También