El Mercat d’Art Jove de Valls tindrà 14 parades

Il·lustracions, joieria, tèxtil, serigrafia o impressions en tres dimensions és només part del que podran trobar els visitants aquest dissabte

13 diciembre 2021 18:50 | Actualizado a 14 diciembre 2021 09:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Mercat d’Art Jove de Valls arribarà dissabte a la seva vintena edició. I ho farà estrenant-se en un indret nou, una plaça que encara no s’ha obert al trànsit de persones. És la que està situada davant del Museu Casteller. Ahir es va presentar públicament l’edició d’aquest any, que tindrà en total catorze parades, un nombre més alt que les edicions anteriors. S’hi podrà trobar il·lustracions, joieria, tèxtil, serigrafia, impressions en tres dimensions, entre altres peces.

Llorenç Casanova, tècnic de la regidoria d’Acció Cívica i Joventut, recordava ahir precisament en la presentació de la mostra aquest canvi d’escenari ja que en les darreres edicions s’havia fet a la plaça del Pati i l’any passat, a la de l’Oli. «Amb el pas dels anys, el mercat ha anat creixent en nombre de prades. Hem buscat una solució a aquest increment que ens permetés estar dins del Centre Històric de Valls». Després de diverses reunions, l’emplaçament escollit ha estat aquesta plaça, que encara no té nom, on tretze joves de Valls i de la comarca més un catorzè vingut de fora exposaran els seus productes: «L’objectiu és donar sortida al treball d’aquests joves artistes i creadors perquè puguin exposar el seu material i vendre’l. Volem potenciar el comerç Km 0». Per tot això, va animar els vallencs i gent forana a apropar-se el proper dissabte a aquest mercat de 10 del matí a nou del vespre.

Connectivitat

Sònia Roca, regidora d’Urbanisme, recordava que l’ampliació de parades –l’any passat van ser dotze– els ha obligat a valorar emplaçaments, «i aquest –la plaça del Museu Casteller– és l’idoni per la connectivitat que té amb la plaça del Blat i la de l’Oli». Recalcava que d’aquesta manera, ni que sigui provisionalment, s’obre un nou espai «que els vallencs poden començar a fer seu, que ja està arreglat amb la rehabilitació dels dos arcs». De totes maneres, la plaça, després de dissabte, es tornarà a tancar al trànsit. La regidora recordava que el concurs d’arranjament de mitgeres va quedar desert per temes de subministrament. «Ara es tornarà a treure el plec i quan les obres d’adequació estiguis acabades, es valorarà l’obertura definitiva». Roca recordava que dissabte hi haurà la confluència de tres mercats a Valls: el d’Art Jove, el de Nadal i el de la verdura i verdura.

Casanova també feia esment que el canvi d’emplaçament ha permès també ampliar l’espai: «Son conscients que estem en una situació de pandèmia. A diferència de la plaça de l’Oli, aquí permet un major espai per als visitants i que tinguis més comoditat.

Comentarios
Multimedia Diari