El Museu de Valls rellevarà la capella de Sant Roc en l’art contemporani

Amb la creació d’un grup de treball, es buscarà una programació estable per instal·lar-la en altres espais de la ciutat

18 mayo 2021 05:40 | Actualizado a 18 mayo 2021 06:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Museu de Valls liderarà un projecte per a continuar amb la iniciativa d’oferir art contemporani a la ciutat, ara que a la capella de Sant Roc –el lloc de referència d’aquest art– ja no es podrà fer servir com a tal. «Volem seguir impulsant l’art contemporani a la ciutat i continuar destinant-hi recursos», assegura el regidor de Cultura, Marc Ayala. Per aquest motiu, s’acaba d’engegar un projecte participatiu on «hem escoltat moltes veus de gent que es dedica a aquest sector», diu el regidor, amb l’objectiu de seguir apostant per l’art contemporani i reformular la seva presència a la ciutat en nous espais.

«Aquest projecte ha de ser l’evolució de la capella de Sant Roc», afirma el director del Museu de Valls, Jordi París. El recent tancament de la capella, però, «era un tema que ens preocupava i molta gent així ens ho ha manifestat», afegeix. «Per això havíem de tirar endavant un projecte nou». Un cop decidit que serà el Museu de Valls qui doni aquesta empenta, s’està creant un equip de treball amb una desena de persones per a replantejar quin o quins espais de la ciutat són els més adients per acollir expressions d’aquesta disciplina artística.

«Serà un projecte plural, amb gent que conegui la realitat de Valls i la de la capella, però procedent de diversos llocs», explica el director del Museu de Valls. Entre les persones que formaran part d’aquesta comissió hi ha la crítica d’art Cèlia del Diego i l’artista vallenc Oriol Moreno. L’equip també estarà format per creadors i professionals de les arts visuals, que seran els encarregats d’ultimar l’estudi on es definiran el nom, els eixos i objectius d’aquesta nova programació.

Entre les fites marcades des de la direcció del centre es vol definir una agenda contemporània actualitzada i ambiciosa, amb accions que puguin anar des de l’exhibició en un espai permanent fins a intervencions en l’espai públic, on el territori hi tingui un paper destacat. En les properes setmanes s’acabarà de configurar l’equip redactor i durant aquest any es realitzaran jornades de debat i participació.

Els resultats de la feina d’aquest grup es veuran properament, ja que la intenció és implementar una programació estable la propera temporada. Les opcions pel que fa a la ubicació d’aquest programa estan força obertes, ja que encara s’ha de concretar si s’establirà un únic espai per acollir aquest art, com podria ser el del museu, o si s’han de fer servir altres llocs de la ciutat. «Hem d’escoltar moltes veus i ampliar molt la mirada», afegeix Marc Ayala. A més, el projecte se suma també a les noves instal·lacions del Museu de Valls que es troba en obres de rehabilitació actualment.

Una trajectòria de 35 anys

La capella de Sant Roc ha acollit mostres d’art contemporani durant els darrers 35 anys. Ha estat un referent i ha tingut una funció d’àmbit nacional, assegura París. D’aquí a uns mesos, però, es transformarà en l’Espai Gerhard, un centre d’interpretació sobre el compositor vallenc Robert Gerhard i deixarà de tenir la seva funció habitual.

Comentarios
Multimedia Diari