El Museu de Valls rep 200.000 euros per poder acabar les obres

També s’han injectat 86.000 euros per posar al dia les instal·lacions del Centre Cultural

31 mayo 2021 18:30 | Actualizado a 01 junio 2021 05:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Museu de Valls disposarà de 200.000 euros procedents del romanent de tresoreria de l’Ajuntament per a completar els treballs de millora que s’estan fent actualment, on s’està remodelant el seu interior. Aquesta aportació econòmica surt d’un modificat de crèdit del pressupost i que es va aprovar ahir en el ple municipal.

D’aquesta manera augmenten diverses partides com la de les exposicions, que passa de 44.000 euros a 102.000, la del mobiliari que passa de 100 euros a 26.000 o les de manteniment de l’edifici, les activitats de les comissions, els treballs de les empreses, el patrimoni, les obres diverses i la climatització que també augmenten el seu import amb l’aportació municipal.

«Hem fet el mateix que vam realitzar amb el pressupost municipal, ara que s’ha alliberat l’aplicació del romanent», explica el regidor de Cultura, Marc Ayala. «Amb aquests 200.000 euros es podrà avançar en l’ampliació del museu que es troba en la seva primera fase», afegeix el regidor. Aquesta ampliació del Museu de Valls permetrà exposar l’ampli fons documental de què disposa, centrant ara mateix els treballs en l’ampliació de la primera planta, fent que l’equipament guanyi fins a 250 metres quadrats d’espai expositiu.

Fent servir el mateix sistema d’aplicació del romanent de tresoreria, també s‘ha donat llum verda a la injecció econòmica de 86.000 euros a la Xarxa de Cultura de Valls, amb una modificació del pressupost que servirà per a millorar les instal·lacions dels Teatres de Valls, en concret, del Centre Cultural, un dels espais que acullen tota mena d’esdeveniments al llarg de l’any, des de teatre fins a premis com la Nit dels Castells. «Es farà una millora i condicionament de l’equipament, com el terra de l’escenari, treballs de pintura i dels tècnics de llum i so, la qual cosa servirà per posar-lo al dia», expressa Ayala.

Les millores al Centre Cultural

En concret, la partida de manteniment de l’espai augmenta ara de 9.900 euros a 36.900 o la de mobiliari puja dels 10 euros pressupostats inicialment a un total de 9.510 euros. La partida més important correspon als equips tècnics que reben un crèdit extraordinari de 46.900 euros.

Tant l’aportació econòmica al Museu de Valls com a la Xarxa de Cultura es van aprovar ahir al ple municipal, celebrat de forma telemàtica amb els 13 vots a favor dels membres de l’equip de govern, 5 en contra del PSC i Ciutadans i 3 abstencions de la CUP, que van al·legar que, donat que aquests dos punts procedien del pressupost municipal, pel qual van votar en contra, no es poden posicionar ara a favor d’aquesta modificació de crèdit.

Comentarios
Multimedia Diari