El Nadal a l'Espluga aposta per concerts, espectacles i esport

Diverses entitats han programat activitats per aquestes festes, on no mancaran els Pastorets, el sopar de Cap d’Any o la cavalcada de Reis

REDACCIÓ

Whatsapp
Els Pastorets van presentar la tornada als escenaris.  FOTO: CEDIDA

Els Pastorets van presentar la tornada als escenaris. FOTO: CEDIDA

Concerts, elaboració d’ornaments, la festa de Cap d’Any, els Pastorets, la cavalcada de Reis o espectacles infantils i familiar. Són algunes de les activitats que ha preparat l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí per aquestes festes, que inclou una cinquantena d’actes i/o activitats.

L’Escola Municipal de Música oferirà quatre concerts per poder gaudir de la feina que ha fet l’alumnat de l’escola durant aquest primer trimestre. Són moltes les entitats i organismes que també ofereixen activitats. La renovada junta de la Germandat de la Santíssima Trinitat ofereix activitats per a totes les edats i gustos, l’elaboració d’ornaments de Nadal, concerts i la decoració de l’arbre de l’ermita i el pessebre. L’associació juvenil Auvënguen també organitza un seguit d’activitats dirigides al jovent, un concert al pavelló del Casal el dia 18 de desembre, Jam session al bar del Casal amb músics locals, un bingo jove i cinema. El mateix dia, el club patí Casal de l’Espluga celebra el seu festival al matí. Al dia següent, el club atlètic espluguí organitza la 7a edició de la cursa de la Llufa, amb algunes novetats, ja que canvia el recorregut i s’inicia i acaba a la plaça de Sant Isidre, a les 11 del matí.

Tornen els Pastorets

Els armats de l’Espluga de Francolí seran els encarregats aquest any d’organitzar la festa de Cap d’Any la matinada de l’1 de gener al pavelló del Casal. La coral Espluguina aquest any torna amb el tradicional concert de Sant Esteve a l’Església Vella el dia 26 de desembre. Els Pastorets de l’Espluga tornen a l’escenari amb la renovació de les persones que donaran vida als personatges, el dia 25 de desembre i el 2 de gener es representaran al Teatre del Casal.

L’associació cultural de grallers, gegants i nans participaran a l’encesa de llums i acompanyaran a l’home dels nassos l’últim dia de l’any pels carrers de la vila. Aquest any hi ha 3 empreses que organitzen Casals de Nadal la setmana del 27 al 31 de desembre; Fem Salut i el CAE Espluguí, l’Hípica Francolí i Drac Actiu. Una oferta per edats compreses entre els tres i els 12 anys.

La cavalcada tornarà als carrers de l’Espluga de la mà de la Comissió de Reis. El dia 3 de gener es podrà portar la carta al patge Gregori, demanant hora prèviament i el dia 5 de gener torna la cavalcada amb el recorregut tradicional. També s’han programat un seguit d’espectacles infantils i familiars, al carrer i a la sala Folch i Torres del Casalet. Les propostes de Nadal s’acabaran el dia 8 de gener amb l’espectacle del Mag Lari al teatre del Casal, les entrades per aquest espectacle ja estan disponibles a través de la plataforma Entrapolis.

Temas

Comentarios

Lea También