Más de Camp

El Rebost Solidari de La Bisbal del Penedès ajuda a trobar feina a quatre persones

La iniciativa es va impulsar per facilitar la inserció laboral

Diari de Tarragona

Whatsapp
Voluntaris del Rebost Solidari de La Bisbal.

Voluntaris del Rebost Solidari de La Bisbal.

El Rebost Solidari de la Bisbal del Penedès es va afegir al projecte   Integra’ls, que té la finalitat d’integrar laboralment les persones amb dificultats físiques, intel·lectuals i socials. 

Setze persones s’han format, durant 21 hores, de forma virtual. Quatre usuaris han començat a treballar recentment, després de rebre una formació gratuïta amb l’objectiu de dotar-los d’eines per a la recerca activa de feina. La formació, proposada des de les Regidories de Benestar Social i Ocupació, va començar el 13 d’abril.

El Rebost Solidari de la Bisbal és el servei que ofereix aliments bàsics, de forma temporal, a les persones que passen per una situació de dificultat econòmica.

Formació
Peró l’alcaldessa Agnès Ferré, destaca que també «l’objectiu és facilitar formació a les persones que es troben en situació de vulnerabilitat i que, a partir d’aquestes accions, puguin aconseguir feina». Un pas més perquè surtin de la situació de risc d’exclusió. «Ajudant-les a formar-se i també a inserir-se en el mercat laboral». 

Ferré considera que «és necessari que les persones siguin conscients que s’han de formar i han d’adquirir habilitats per detectar les oportunitats laborals i ser més atractius per les empreses i, alhora, automotivar-se per poder tirar endavant».

Empreses 
L’Ajuntament  va contactar amb els trenta-un usuaris del Rebost que es troben en situació d’atur i a se’ls va oferir la possibilitat de fer aquesta formació de forma gratuïta. S’hi van apuntar  divuit, tot i que finalment han finalitzat la formació setze. Quan va acabar la formació es van fer entrevistes amb els usuaris i quatre han estat contractats en diferents empreses disposades a colaborar emb la iniciativa.

Temas

Comentarios

Lea También