El Rebost Solidari de La Bisbal del Penedès ajuda a trobar feina a quatre persones

La iniciativa es va impulsar per facilitar la inserció laboral

16 junio 2021 15:34 | Actualizado a 16 junio 2021 15:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Rebost Solidari de la Bisbal del Penedès es va afegir al projecte   Integra’ls, que té la finalitat d’integrar laboralment les persones amb dificultats físiques, intel·lectuals i socials. 

Setze persones s’han format, durant 21 hores, de forma virtual. Quatre usuaris han començat a treballar recentment, després de rebre una formació gratuïta amb l’objectiu de dotar-los d’eines per a la recerca activa de feina. La formació, proposada des de les Regidories de Benestar Social i Ocupació, va començar el 13 d’abril.

El Rebost Solidari de la Bisbal és el servei que ofereix aliments bàsics, de forma temporal, a les persones que passen per una situació de dificultat econòmica.

Formació
Peró l’alcaldessa Agnès Ferré, destaca que també «l’objectiu és facilitar formació a les persones que es troben en situació de vulnerabilitat i que, a partir d’aquestes accions, puguin aconseguir feina». Un pas més perquè surtin de la situació de risc d’exclusió. «Ajudant-les a formar-se i també a inserir-se en el mercat laboral». 

Ferré considera que «és necessari que les persones siguin conscients que s’han de formar i han d’adquirir habilitats per detectar les oportunitats laborals i ser més atractius per les empreses i, alhora, automotivar-se per poder tirar endavant».

Empreses 
L’Ajuntament  va contactar amb els trenta-un usuaris del Rebost que es troben en situació d’atur i a se’ls va oferir la possibilitat de fer aquesta formació de forma gratuïta. S’hi van apuntar  divuit, tot i que finalment han finalitzat la formació setze. Quan va acabar la formació es van fer entrevistes amb els usuaris i quatre han estat contractats en diferents empreses disposades a colaborar emb la iniciativa.

 

Comentarios
Multimedia Diari