Más de Camp

El centre històric de Valls tindrà un espai per a joves amb sales per a diversos usos

Estarà ubicat a la plaça de les Escudelles i la seva utilitat es definirà a través d’un procés participatiu entre el jovent

JÚLIA GIRIBETS

Whatsapp
El nou Espai Jove de Valls obrirà portes a finals d’any, estarà ubicat a en un dels baixos de la plaça de les Escudelles, a la porta gran de la imatge, en ple centre històric de la ciutat. FOTO: J.G.

El nou Espai Jove de Valls obrirà portes a finals d’any, estarà ubicat a en un dels baixos de la plaça de les Escudelles, a la porta gran de la imatge, en ple centre històric de la ciutat. FOTO: J.G.

A finals d’aquest any el centre històric de Valls comptarà amb l’Espai Jove, un indret destinat a entitats juvenils o particulars per a poder desenvolupar xerrades, reunions, tallers o altres activitats. Aquest nou espai estarà ubicat a la plaça de les Escudelles, en uns baixos de titularitat municipal ocupats ara, en part, per Agbar. L’empresa d’aigües deixarà properament aquestes instal·lacions i l’Ajuntament podrà disposar de la totalitat dels baixos de la plaça i també d’una planta més elevada –que comunica amb el carrer Sant Antoni– per a fer aquest nou equipament juvenil.

«És un lloc estratègic perquè es troba al centre històric de la ciutat», explica al Diari la regidora de Joventut, Laia Castells. La motivació per a fer aquest espai ve donada, entre d’altres coses, perquè «les entitats juvenils de Valls es troben sovint amb problemes d’espai per programar activitats. Aquí podran guardar material o tenir les claus per si n’han de fer algun ús, independentment dels horaris d’obertura», diu Castells.

Es preveu que aquest local tingui molts espais diàfans que puguin servir per a usos múltiples, ja sigui per a realitzar una conferència, com a sala de treball o per a fer-hi cursos per als joves.

En la darrera reunió que es va tenir des de l’Ajuntament amb la Coordinadora de Joves de Valls es va explicar la intenció de fer aquest equipament, que començarà a caminar un cop s’aprovi el pressupost municipal, amb l’encàrrec del projecte arquitectònic.

Procés participatiu

Per a fer realitat el nou espai es tindrà en compte l’opinió dels joves i dels col·lectius juvenils de la ciutat. S’encetarà un procés participatiu que tot just s’està acabant de dissenyar perquè sigui el jovent qui decideixi quins usos ha de tenir l’equipament i a partir d’aquí es redactarà el pla d’usos. En aquest procés de participació, que tindrà lloc entre els mesos de març i abril, hi prendran part les entitats juvenils de la ciutat, però també es vol implicar els alumnes dels instituts de Valls i les entitats del centre històric, amb l’objectiu d’obrir l’equipament a finals d’aquest any o principis del vinent.

«Volem que sigui un espai lliure de racisme i de masclisme, que sigui sostenible», expressa la regidora de Joventut. A partir d’aquí, «els joves decidiran si el local ha de ser autogestionat, fent ells la programació, o si volen un model mixt amb l’Ajuntament», afegeix Castells.

L’adequació d’aquest espai contempla una partida de 150.000 euros en el pressupost municipal. L’Espai Jove del centre històric comptarà amb una planta baixa d’uns 160 metres quadrats, on es contemplen dos grans espais, també una zona per a oficines, una sala de reunions, una sala per a consultes de caràcter privat, una recepció, un magatzem i dos lavabos. Aquesta planta comunica amb una escala interna amb una altra, que té 37 metres quadrats i que és on actualment hi ha la seu d’Agbar, que en un temps deixarà el local lliure.

Temas

  • Valls
  • centre històric
  • Espai Jove

Comentarios

Lea También