Más de Camp

El diplomàtic Senén Florensa Palau, nomenat 38è Vallenc de l’Any

Rebrà el guardó durant la Nit de Premis que se celebrarà el 3 de juliol, a la tarda, al claustre del Convent del Carme

JÚLIA GIRIBETS

Whatsapp
Senén Florensa rebrà el distintiu de Vallenc de l’Any el proper 3 de juliol al claustre del Convent del Carme. FOTO: DT

Senén Florensa rebrà el distintiu de Vallenc de l’Any el proper 3 de juliol al claustre del Convent del Carme. FOTO: DT

El diplomàtic Senén Florensa Palau, ha estat nomenat Vallenc de l’Any i rebrà aquest distintiu el proper 3 de juliol en la gala de la 38a Nit de Premis de Valls que tindrà lloc al claustre del Convent del Carme a les set de la tarda. La data de la celebració s’ha retardat una mica en el calendari, unes quatre setmanes, per esperar que acabi el curs de l’escola Enxaneta, que es troba al convent.

Enguany, l’entrega de guardons es farà sense sopar, per seguir correctament les mesures de seguretat, en una gala que estarà conduïda per Aina Mallol. En total, s’entregaran 19 premis a empreses, entitats o persones que han destacat el darrer any en diferents àmbits.

Un dels més emblemàtics és el de Vallenc de l’Any, convocat per les entitats participants en la Nit de Premis, un títol que enguany recau en Senén Florensa. Nascut al 1950, és Doctor en Ciències Econòmiques i llicenciat en Dret. Entre d’altres càrrecs, ha estat cònsol d’Espanya a Berlin, ambaixador d’Espanya a Tunísia, director general i president executiu de l’Institut Europeu de la Mediterrània o cònsol general d’Espanya a Roma.

Dels altres guardons, la Cambra de Comerç n’entregarà un total de vuit, on s’inclouen reconeixements, en diferents categories; l’Institut d’Estudis Vallencs en lliurarà cinc, on destaquen els premis a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural o Arquitectònic; la Fundació Ciutat de Valls en donarà tres; la Fundació Anespro en lliurarà un i, per últim, Comerç de Valls també en donarà un que recaurà en l’establiment Lluïsa Vives. També ha resultat premiada per la comissió organitzadora la cooperativa d’habitatges La Titaranya, per la seva futura contribució a la regeneració social i econòmica del Centre Històric de Valls amb la construcció d’una vintena d’habitatges i locals als immobles de Ca Robusté i Ca l’Alemany.

Premis dels Xiquets de Valls

Per la seva banda, les dues colles castelleres de la ciutat també atorgaran els seus guardons. La Colla Vella dels Xiquets de Valls entregarà el 8è premi Isidre de Rabassó d’Identitat Castellera a Josep Bartolí Balañà per la seva contribució a la memòria històrica de la colla, confeccionant des del 1979 un llistat de tots els castellers, des dels baixos fins a l’enxaneta. Pel que fa a la Colla Joves, donaran el 26è premi Joan Ventura i Solé de periodisme casteller a la televisió pública del Camp de Tarragona, TAC12, per la tasca, el seguiment i la difusió del fet casteller a través de la seva programació.

La gala de la Nit de Premis de Valls comptarà també amb la presència del vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró.

Temas

Comentarios

Lea También