El futur Logis generarà 1.750 llocs de treball un cop culmini tot el projecte

Si s’aconsegueix atraure suficients empreses per tirar endavant el polígon logístic, les obres podrien iniciar-se a finals de l’any 2023

30 septiembre 2021 05:40 | Actualizado a 30 septiembre 2021 05:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El futur polígon logístic Logis Montblanc generarà un total de 1.750 llocs de treball. Això serà possible un cop acabin les dues fases d’obres d’urbanització dels terrenys que contempla el projecte i que es començaran a desenvolupar en els propers anys. La majoria d’aquests llocs de feina, 1.370, s’assignaran en la primera fase de desplegament d’aquest sector i la resta, 380, durant la segona fase.

Per poder assegurar i accelerar la materialització d’aquest polígon, l’empresa pública Cimalsa ha tret a concurs dues de les parcel·les més grans que hi ha als terrenys. Amb la seva venda, s’espera poder sufragar una part important de la urbanització que contempla la fase 1.

«Si hi ha empreses que facin de motor, a finals del 2023 podrien iniciar les obres d’urbanització», assegura Carolina Guerrero, directora de negoci de Cimalsa. Aquesta seria la previsió més optimista.

Tot i que encara falten dos anys, aquest polígon és el més avançat urbanísticament dels que encara s’han de construir a Catalunya per part de Cimalsa. El concurs estarà obert fins a mitjans del mes de novembre, termini en què les empreses interessades poden presentar les seves ofertes. De moment, no n’hi ha cap sobre la taula, però hi ha hagut quatre del sector de la logística que s’han interessat per alguna de les parcel·les.

El polígon logístic arrencarà amb una primera fase on es desenvoluparan 44 hectàrees. La segona fase començarà quan la primera estigui exhaurida i podrien passar anys fins a desenvolupar-la.

Plataforma ferroviària

Aquí es contempla la construcció d’una plataforma ferroviària per poder connectar algunes empreses per aquest mitjà. «La idea és fer-la amb col·laboració públic-privada», diu la directora de negoci.

La inversió total pel Logis és de 33 milions d’euros, incloent la plataforma ferroviària, i la inversió privada induïda s’ha calculat en 175 milions més. El complex contempla un total de395.000 metres quadrats de sòl logístic en 89 hectàrees, de les quals, 44 es desenvoluparan a la primera fase, estalviant un total de 45.000 tones de CO2 a l’any, un cop culmini el projecte. «És cert que tindrà un impacte negatiu pel que fa a la construcció, però es compensa amb aquest estalvi», diu Guerrero.

La futura finalització de l’autovia A-27, actualment en obres, pot ser un condicionant positiu a l’hora d’atraure més empreses logístiques a Montblanc, ja que suposarà una millora en les comunicacions per carretera. A banda del sector logístic, aquest polígon també admet un ús industrial.

Aquest projecte va començar caminar cap a l’any 2005, «però no ha estat per culpa de la nostra deixadesa ni la de Cimalsa que encara no estigui fet», assegura l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu.

«Aquests projectes urbanístics són molt costosos i aquest és importantíssim per Montblanc i per la Conca», afegeix. Ara mateix ja s’ha aprovat completament el pla parcial i falta tramitar el projecte d’urbanització per poder licitar les obres.

Comentarios
Multimedia Diari