El pare abat de Poblet: 'Ens sentim avergonyits i adolorits'

Octavi Vilà, durant l'homilia d'avui al monestir, ha fet una intervenció sobre els fets que han portat a la detenció dimecres d'un monjo per suposats tocaments a una nena

29 agosto 2021 11:08 | Actualizado a 30 agosto 2021 05:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

“Ens sentim com a comunitat profundament avergonyits perquè l’ombra de la sospita plana sobre el que ha pogut ocórrer en aquesta església fa pocs dies”. Amb aquestes paraules durant l’homilia de la missa es referia avui el pare abat de Poblet, Octavi Vilà, als fets que s’han conegut aquesta setmana sobre la detenció d’un monjo del monestir acusat de suposats tocaments a una menor.

Els fets haurien ocorregut el passat 15 d’agost després de la missa. Vilà s'ha reafirmat avui en el “compromís i la voluntat decidida de lluitar contra tota mena d’abusos a l’Església i de fer d’aquest monestir, amb les oportunes mesures de prevenció, un lloc segur per tothom”.

L’homilia, que ha durat 13 minuts i nou segons, s'ha centrat en aquests fets, que ha trastornat la vida eclesiàstica. La intervenció del pare abat ha estat principalment en català però també amb intervencions en castellà, com quan  ha esmentat unes paraules del Papa Francisco: “El dolor de las víctimas y sus familias es también nuestro dolor, por eso urge reafirmar una vez más nuestro compromiso para garantizar la protección de los menores y de los adultos en situación de vulnerabilidad”.

La comunitat monacal se sent “avergonyida” perquè, segons el pare abat, “hem estat, al menys, pedra d’escàndol per als creients i per als no creients, quan hauríem de ser sempre tant sols missatgers de pau i generadors de serenor en tot moment”.

També estan “intensament adolorits” perquè “hem fet mal a un innocent, perquè tal volta hem fet mal a una família, perquè tal volta hem fet mal a tota l’Església i a molta altra gent”.

Vilà està segur que al final sortirà la veritat. Però això, com ja va dir en un comunicat dijous, es posa a disposició dels investigadors i de la Justícia perquè s’aclareixi tot, “per tal d’esbrinar-la –la veritat– hem de posar al servei dels qui la cerquen, en els diferents àmbits, tots els elements que tinguem a l’abast, sense cap recança ni restricció”.

I afegeix: “La veritat al final sortirà a la llum i és això el que ens interessa a tots, això és el vertaderament important. Fins llavors tot seran ombres, dubtes, especulacions més o menys malintencionades o benintencionades”. Confia en la Justícia i principalment en la que “neix de Déu”.

Cal recordar que el monjo fou detingut dimecres a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Valls. Al dia següent va passar a disposició del Jutjat de Guàrdia de Valls, qui decretà llibertat amb càrrecs. L’investigat era reconegut un tocament cap a la menor, que hauria durat més d’un minut.

 

Comentarios
Multimedia Diari