El polígon de Valls s'amplia amb més de 60 hectàrees a la zona nord

Representa un 17% de creixement sobre el sòl industrial actual

19 noviembre 2021 15:30 | Actualizado a 19 noviembre 2021 15:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El polígon industrial de Valls s'ampliarà amb més de 600.000 metres quadrats, el que representa un creixement del 17%. Aquestes 60 hectàrees de sòl industrial es concentren a la zona nord, a tocar del nou magatzem d'Ikea, a banda i banda de la carretera C-37 que discorre pel polígon.

Es tracta d'una reserva de sòl que l'Ajuntament ha desactivat davant la demanda d'empreses interessades a instal·lar-se i la manca de parcel·les de grans dimensions disponibles en el polígon. "No podem perdre aquestes oportunitats", ha manifestat l'alcaldessa Dolors Farré, sense donar detalls de noms de possibles companyies amb voluntat d'implantar-se a Valls. El consistori signarà properament el corresponent conveni amb l'Incasòl per a l'ampliació del polígon.

L'anunci s'ha fet aquest divendres coincidint amb una visita de la directora de l'Incasòl, Mercè Conesa, amb l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, a les obres de la rotonda d'accés en aquesta zona nord del polígon, per a les empreses del sector Palau de Reig de Dalt, com Ikea o Frigicoll.

L'acord amb l'Incasòl inclouria un àmbit que ja preveia el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Valls. "Tenim un polígon industrial potent, però ens fa falta sòl industrial per poder desenvolupar, últimament hem tingut peticions d'empreses que es volen instal·lar", ha dit Farré.

"Hi ha interès manifest d'empreses que s'adrecen a l'Ajuntament i a l'Incasòl; cal preveure un desplegament futur de nou sòl d'activitat econòmica i industrial, estem treballant en el conveni per poder donar cabuda a les empreses i generar llocs de treballar", ha afegit Conesa.

Tot plegat ha motivat que les dues administracions hagin decidit accelerar la tramitació urbanística per a l'ampliació del polígon de Valls -una futura zona industrial denominada com a Porta del Pla de Santa Maria-, amb l'objectiu de garantir de manera ràpida la disponibilitat del sòl.

En marxa les obres de la rotonda

En l'actualitat el polígon de Valls té una superfície de més 3,5 milions de m2. Precisament en l'àmbit nord s'està construint la nova rotonda, de 20 metres de radi, i la prolongació de les calçades laterals de la C-37, de 5 metres d'amplada.

L'actuació, promoguda per l'Incasòl, compta amb una inversió d'1.148.000 euros -sense IVA. Els treballs han estat adjudicats a l'empresa Coynsa 2000 SL. Està previst que l'obra, iniciada el setembre passat, finalitzi el mes de juny del 2022.

Comentarios
Multimedia Diari