El vent empeny un incendi de vegetació a l'Espluga de Francolí

Està localitzat a la carretera de Senan i Bombers hi han destinat per ara 11 dotacions i un helicòpter

Àngel Juanpere

Whatsapp
Els efectius d'emergència treballant a l'incendi. Foto: Àngel Juanpere

Els efectius d'emergència treballant a l'incendi. Foto: Àngel Juanpere

A les onze d'aquest matí de dimecres s'ha declarat un incendi de vegetació a l'alçada del punt quilomètric 4 de la carretera T-232, que uneix l'Espluga de Francolí amb Senan, a l'alçada del primer terme municipal.

Inicialment es tracta d'un foc agrícola que, segons l'alertant, estava a punt d'arribar al bosc i també havia una masia a uns 40 metres.

Bombers de la Generalitat ha enviat inicialment 11 dotacions terrrestres. D'aquestes dues són del parc de Montblanc, una del de Valls, una altra de Vila-rodona i tres de la Regió d'Emergències. A més a més també hi va un helicòpter.

Quan han arribat, el foc estava completament descontrolat, i avançava ràpidament pel fort vent que bufa a la zona. Per això, s'estaven demanant més efectius de GRAF Móra d'Ebre i Lleida.

S'ha detectat algun focus secundari i es treballa per evitar que salti la carretera, fet que donaria continuïtat a més massa forestal. El foc, que encara no està apagat, hauria cremat una superfície d'una hectàrea d'un terreny irregular on hi havia des de canyissar a matoll i pins.

A un quart de dues de la tarda l'helicòpter, que ha estat durant una hora tirant tones d'aigua sobre l'incendi, s'ha retirat cap a la seva base de Sabadell.El foc ha arribat a prop d'una masia i s'ha pogut apagar abans que entrés en una important massa forestal. A dos quarts de dues de la tarda el vent continua bufant a la zona.

Un altre dels problemes amb el que s'han trobat ha estat el desabastiment d'aigua a l'hora de reomplir les cisternes dels vehicles per la sequera que pateix l'Espluga de Francolí

Al lloc també hi ha una patrulla dels Agents Rurals que han estat al punt d'inici del foc per determinar-ne les causes.

(Seguirà ampliació)

Temas

Comentarios

Lea También