El vídeo on un home de l'Alt Camp 'amenaçava' independentistes era una paròdia

A la gravació sortia Salvador, que feia veure que és d'extrema dreta. En realitat, és un veí que ha fet altres pantomimes només per als seus amics, sense penjar-ho a les xarxes

08 febrero 2021 12:21 | Actualizado a 08 febrero 2021 15:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Mai s'era pensat el Salvador, un veí de l'Alt Camp, que la seva paròdia on feia veure que és d'extrema dreta i que volia disparar contra independentistes arribaria a estar imputat en un delicte i que el seu cas als jutjats.

La gravació era només una pantomima i s'havia enviat només al grup d'amics. Però la situació es va treure de context i el vídeo s'ha difós per les xarxes socials, amb el conseqüent rebombori.

El cas ha acabat als jutjats ja que els Mossos d'Esquadra li han obert diligències penals.

"El vídeo era una conya d'un grups d'amics", apuntava avui Salvador al Diari, segons abans de derivar la resta de respostes cap el seu advocat, Òscar Cabrero.

La gravació es va produir dissabte al matí en el mas d'un company. Allí només es trobava Salvador amb el seu amic. I es va enregistrar només per a difondre'l entre el grup de WhatsApp.

A les imatges es pot veure a Salvador en una masia -que precisament era del seu amic, esgrimint un arma -que era una escopeta d'aire comprimit de l'amic-.

Es pot escoltar: "Aquí preparándome para el domingo. Por si se le ocurre a algún perroflauta de estos aparecer con una banderita como de las Borjas. Se van a ca... Bueno, me callo porque puedo decir barbaridades. Y como venga alguno de Picamoixons, ese va a ser el primero. Venga, os espero mañana a las 12.45 horas, allí en el Portal Nou".

Algú dels destinataris del grup d'amics el va penjar a les xarxes i a partir d'aquí es va fer viral. Va tenir centenars de milers de reproduccions. Algú va presentar una denúncia davant els Mossos d'Esquadra.

Diumenge el matí, els agents van anar a buscar Salvador, però inicialment no el van trobar. Finalment sí que el van localitzar i el van denunciar penalment "per difondre amenaces per xarxes socials exhibint un rifle".

L'home va lliurar voluntàriament als Mossos les vuit armes que tenia a casa seva. Segons el seu advocat, de totes té les corresponents guies de pertinença ja que és caçador i tira al plat.

Òscar Cabrero apuntava al Diari que “és un vídeo humorístic, que fa més o menys gràcia, però que la pretensió era humorística”, a la vegada que destacava que la seva difusió era restringida. A més, recordava que no és el primer vídeo que fa i que es difon a través de les xarxes socials, com el que s'adjunta a la notícia.

Comentarios
Multimedia Diari