Els Bombers rescaten dos menors que van caure dins un pou sec a Valls

Tot apunta que van caure forma accidental mentre jugaven.

07 diciembre 2021 14:10 | Actualizado a 08 diciembre 2021 12:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Bombers de la Generalitat van rescatar ahir (avís 15.22h) dos menors que havien caigut dins un pou sec d’uns 8 metres de profunditat mentre jugaven a una finca, a Valls (Alt Camp).

Immediatament es van mobilitzar fins a 7 dotacions de Bombers de la Generalitat: una del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) que va ser helitransportada des de Sabadell, bombers dels parcs de Tarragona i Valls i comandaments de la Regió d’Emergències de Tarragona.

Els efectius van muntar un dispositiu de rescat en triangle que permet fer extraccions en vertical amb molta seguretat. Després de comprovar que els menors estaven conscients i orientats, bombers i, posteriorment, un metge van baixar a estar-se amb ells, fer-ne una primera valoració i preparar-los per al rescat.  

El pou tenia un diàmetre de tan sols 1 metre, així que l’extracció es va fer amb llitera vertical. Prèviament van ser immobilitzats, per seguretat i perquè es queixaven de dolor d’esquena. L’operació de rescat efectuada pels GRAE es va consumar a les 17.04h.

Els menors van ser immediatament posats en mans dels efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que van diagnosticar una fractura en una de les cames a un d’ells i, a l’altre, contusions i dolor lumbar. El primer va ser evacuat en helicòpter medicalitzat a l’hospital de Sant Pau de Barcelona i, el segon, en ambulància medicalitzada al Joan XXIII de Tarragona.

Tot apunta que els menors van caure al pou de forma accidental mentre jugaven. En l’operatiu de rescat van participar també Mossos d’Esquadra i SEM.

Comentarios
Multimedia Diari