Els Pastorets de la Conca de Barberà es posen en marxa

Renovació i feminització dels personatges, nous decorats o l’estrena de pàgina web són algunes de les novetats que presenten enguany

01 diciembre 2021 19:40 | Actualizado a 02 diciembre 2021 06:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Pastorets de l’Espluga de Francolí i també els de Montblanc ja han engegat la maquinària de l’edició d’enguany. Ahir a la tarda van oferir un petit tast de l’obra davant del casal espluguí, en una acció conjunta amb la Coordinadora de Pastorets de Catalunya. En Lluquet i en Rovelló es van veure sorpresos per en Satanàs, davant de diversos veïns i curiosos que van observar atentament l’escena. L’acte d’ahir també va servir per presentar els cartells de les representacions del dos municipis.

Amb aquest acte es va voler simbolitzar l’inici de la temporada per anar escalfant motors. Pel que fa als Pastorets de l’Espluga de Francolí, que són de caràcter bianual, hi ha força novetats. «Hem rejovenit alguns personatges i també els hem feminitzat», explica Àngel Tierz, coordinador dels Pastorets de l’Espluga de Francolí.

«Després de 20 anys hem fet una renovació total de personatges i estrenem quatre direccions noves: l’artística, l’escènica, la tècnica i la musical», afegeix. Es tracta del canvi generacional més gran en dues dècades, des de la darrera renovació de l’elenc, feta l’any 2000. A més, estrenen nova pàgina web que inclou informació bàsica i la venda d’entrades, que per primer cop es podrà fer per internet, a partir del 13 de desembre. La representació tindrà lloc el 25 de desembre i el 2 de gener.

Per que fa a Montblanc, els Pastorets també estrenen pàgina web i, en aquest cas, les entrades ja estan a la venda des de la setmana passada. A banda, també han introduït altres novetats en la representació, amb una inversió de 12.000 euros que ha permès fer tres decorats nous, a càrrec del montblanquí Ismael Porta. «També hem canviat les músiques», diu Joan Jàvega, coordinador dels Pastorets de Montblanc. Els Pastorets de Montblanc es representaran els dies 26 de desembre i el 2 de gener a la tarda al Centre Cultural Sant Jordi.

Represa del Congrés

A part de les representacions dels Pastorets de la Conca de Barberà, ahir també es va anunciar la data fixada pel Congrés de Pastorets de Catalunya, que s’havia de celebrar a l’Espluga de Francolí fa quasi dos anys però que es va haver d’ajornar a causa de la pandèmia. L’esdeveniment tindrà lloc el 12 de març del 2022, si la situació ho permet.

Comentarios
Multimedia Diari