Els Xiquets de Valls tornaran a plaça per Santa Úrsula amb 900 espectadors

Els assistents a la diada s’assignaran per sorteig. Les inscripcions ja estan obertes fins al pròxim 17 d’octubre

08 octubre 2021 05:07 | Actualizado a 08 octubre 2021 05:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fira de Santa Úrsula recuperarà enguany la diada castellera, que l’any passat no es va poder fer per la pandèmia. Mirant cap a les mesures establertes, el programa ja s’ha pogut confeccionar i els Xiquets de Valls podran tornar a la plaça del Blat el 24 d’octubre al migdia per fer tres rondes de castells, una de pilars i els pilars finals al balcó, amb públic present, que podrà arribar fins a 900 espectadors asseguts, que hauran de reservar la seva localitat. 

Els assistents s’estendran des de la plaça de l’Església fins al xamfrà dels carrers de la Cort i Peixateria. Per assignar les localitats, es farà un sorteig de les persones que s’apuntin, que han d’estar empadronades a Valls i ser majors d’edat. Els interessats es poden inscriure des d’avui i fins al 17 d’octubre a participa.valls.cat o a l’Oficina de Turisme del Carrer de la Cort. No obstant això, l’Ajuntament està intentant equiparar les mesures d’aquesta diada a les de l’oci nocturn, perquè l’aforament pugui ampliar-se i la gent pugui estar dreta, amb mascareta i presentant el certificat de vacunació. «El consistori està esperant resposta per part de la Generalitat per poder fer aquest pas», assegura l’alcaldessa, Dolors Farré. 

El cap de colla de la Vella, Albert Martínez, considera «incoherent i injust» que la gent no pugui estar dreta i que no hi puguin ser tots els castellers, però «serà una diada molt especial, diferent, però no deixa de ser Santa Úrsula».
Des de la Joves, el cap de colla, Jaume Martí, assegura que estan «emocionats de tornar a la plaça del Blat, no és la manera com voldriem però és la diada de les colles vallenques».

Els actes multitudinaris com aquest requeriran reserva, però en la resta d’activitats l’organització portarà un registre d’assistents al mateix lloc. La majoria d’entrades són gratuïtes, mentre que els espectacles familiars, un concert de gralles i gegants i la carretillada tenen un cost simbòlic de dos euros.
Divendres 22 i dissabte 23, amb motiu dels 125 anys de la primera projecció de cinema amb públic dels germans Lumière a París, tres places del Centre Històric, les del Blat, de l’Oli i de Pilar Prim, seran ocupades per grans pantalles de projecció on es podran visionar breus pel·lícules antigues de temàtica castellera, on els Xiquets de Valls en són els protagonistes.  

La fira també comptarà amb la presentació el primer treball monogràfic sobre una construcció castellera específica, els tresos de nou sense folre de Santa Úrsula 2019, escrit per una dotzena de periodistes sota el títol de La mítica Santa Úrsula d’abans de la pandèmia.  

Enguany s’ha duplicat l’aforament de les visites guiades als indrets castellers vallencs, conduïdes per la comunicadora Eli Carnicé, els dies 23 i 24 d’octubre i també es recupera la fira d’atraccions, amb mesures per controlar l’aforament.
Els més petits també podran gaudir de l’espectacle familiar Candela, la de la colla dels estels, creat expressament per aquest esdeveniment i posa èmfasi en els valors castellers. El muntatge, a més, incorpora la veu del prestigiós actor Joan Crosas.  

Comentarios
Multimedia Diari