Els actes de Corpus de Valls es faran a l’església de Sant Joan

L’interior del temple lluirà una catifa de flors i herbes aromàtiques i l’Àliga farà una balladeta insòlita al ritme de la Cobla Bufalodre

28 mayo 2021 14:00 | Actualizado a 28 mayo 2021 15:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Tots els actes de Corpus a Valls es traslladen enguany a l’interior de l’església de Sant Joan. El cap de setmana dels dies 5 i 6 de juny tindrà lloc la celebració, que modifica els espais per concentrar totes les activitats al temple. No obstant això, des de la Unió Anelles de la Flama (UAF) s’ha volgut treballar per retrobar el simbolisme d’aquesta festa i amb els Campaners de Valls i l’Ajuntament, han confeccionat una programació amb diversos actes.

«El dia de Corpus farem una catifa floral a l’interior de l’església i al passadís d’entrada hi haurà un escampall d’herbes aromàtiques, retrobant el costum d’aromatitzar en les celebracions», diu el president de la UAF, Albert Oliva. Com a fet insòlit, l’Àliga entrarà a l’església al ritme de la Cobla de Ministrers Bufalodre, fent una petita processó i oferirà una balladeta, ja que només entra a la nau un cop l’any, a les Completes de la Festa Major. L’acte es retransmetrà en ‘streaming’ a través de les xarxes socials de la parròquia vallenca.

Dissabte, el dia de la vigília, «els socis de la UAF anirem pel terme a buscar ginesta, que és una pràctica habitual aquests dies», expressa Oliva. El mateix dia a la tarda tindrà lloc a la plaça de la Sardana el concert de final de curs de l’escola de gralla i timbals de la UAF.

Per la seva banda, els Campaners de Valls, tant el dia de la vigília com el de la festa, oferiran el toc de campanes manual, el toc d’ofici i el toc de processó. A més, la missa de diumenge es trasllada a les 11 del matí i a la tarda hi haurà un concert també de la Cobla Bufalodre. L’aforament de l’església en aquestes dates permet omplir la seva capacitat al 50%, és a dir, amb unes 300 persones. En aquesta ocasió no es requereix reserva prèvia, ja que no s’esperen grans aglomeracions de gent, però si que es farà un control de les entrades i sortides a la porta.

Celebració dels 700 anys

L’any passat s’havien de commemorar els 700 anys de la festivitat de Corpus a Valls, però la situació sanitària no ho va fer possible. «No tenim clar com farem aquesta celebració, però esperem que la situació es normalitzi i no forçar la màquina perquè els 700 anys mereixen una celebració extraordinària», afegeix Joan Àguila, rector de l’església de Sant Joan.

Comentarios
Multimedia Diari