Els infermeres i infermers reben l'homenatge de la Setmana Medieval de Montblanc

El cavaller Jordi li ha lliurat l'espasa d'honor de l'associació en reconeixement a la feina feta per aquests professionals durant el darrer any de pandèmia

25 abril 2021 19:02 | Actualizado a 25 abril 2021 19:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«La vacuna és la millor arma contra la Covid», esgrimia avui diumenge a Montblanc la degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya poc després de rebre l’espasa de Sant Jordi com a reconeixement que la Setmana Medieval de Montblanc fa a aquest col·lectiu de professionals que en el darrer any ha estat a primera línia lluitant contra la pandèmia.

Estrella Martínez ha recordat els 45.000 infermers i infermeres que hi ha a Catalunya, que «portem amb orgull» els qualificatius que els ha donat la societat, com ara «heroïnes» i «àngels». Una Martínez molt emocionada que ha assenyalat els neguits que han hagut de passar durant aquest temps, més quan aquell pacient es moria. Per això, a l’igual que el cavaller va derrotar el drac, «m’honora rebre l’espasa d’honor». 

El president de l’associació organitzadora, Maties Martí, ha definit aquest col·lectiu com els «veritables guerrers de la nostra societat», que tenen «la força del seu coratge per seguir defensant la nostra gent. Ells seran sempre els nostres Sant Jordi».

El lliurament s'ha fet en el darrer acte de la Setmana Medieval d’enguany. Sota el títol de La nostra normalitat, quatre personatges –Ester, Arnau, Diego i Antònia– han ofert uns monòlegs sobre com viuen la ‘normalitat’ de participar en aquesta festa medieval. Unes intervencions que, en clau d’humor i també d’ironia interna–, va arrancar molts somriures entre els presents. 

Maties Martí ha fet un balanç molt positiu de la Setmana Medieval: «Ha estat molt emotiva i intensa. Estem més que satisfets de la festa que hem pogut dur a terme». Tot i el contratemps que molta gent va retirar invitacions i després no va acudir als actes, destacava que molts els han seguit per les xarxes. «Estem contents de l’afluència de la gent, de veure les seves cares emotives. I amb això ens quedem».

De cara el proper any, preveu –si la pandèmia els deixa– tenir una Setmana Medieval «més que extraordinària» i que a part de l’aposta per la realitat virtual encetada enguany, «segur que sortiran noves idees».

Comentarios
Multimedia Diari