En 15 dies comencen les vuit obres de les riades a Montblanc

L’arribada d’1,5 milions de Madrid i el mateix import de la Generalitat que s’espera la setmana vinent permetran arranjar els desperfectes

24 diciembre 2021 07:40 | Actualizado a 25 diciembre 2021 12:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les properes dues setmanes començaran a licitar-se els vuits projectes per arranjar els desperfectes ocasionats per la riuada del 2019. Són les darreres obres que queden. Aquesta última empenta ha estat possible després que el Govern central ja hagi remès els 1,5 milions d’euros compromesos i que la Generalitat ha assegurat que la propera setmana farà arribar el mateix import. Així ho comentava ahir al Diari l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu. Per un costat es mostrava content perquè veu la llum després de dos anys de batalla però també es mostra crític «perquè no pot ser que una cosa d’urgència es trigui dos anys per poder-se reparar».

Andreu anuncia que la propera setmana sortiran a licitació els quatre projectes amb un menor pressupost–entre els quatre sumen aproximadament mig milió d’euros–. Un és l’arranjament dels voltants del Pont Vell –raval Santa Anna fins a la rotonda–, el camí del Pont Vell al Molí del Pas –ja es té el permís de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ja que passa per una zona de domini públic hidràulic– , des d’aquest fins al riu del Rossecs i finalment el carrer Boters.

La següent setmana serà el torn del gruix fort dels restants quatre projectes –que pugen uns dos milions i mig d’euros– ja que inclou els ponts de Boloví i el Vell, la llera del Francolí en el tram anterior i posterior, i finalment la passera del Molí del Pas. Aquesta substituirà l’antic pont, del qual sols queda un petit pilar que el sostenia. El canvi es deu a què l’ACA no va acceptar la modalitat de pont que es proposava.

Aquestes obres s’hauran de fer en els mesos de més calor, quan el riu baixa amb menys cabal. El mateix passa amb els dos ponts, ja que els seus fonaments són complicats. La capa freàtica provocarà que segurament no puguin començar les obres fins a l’estiu.

Aquests vuit projectes a l’Ajuntament li sortirà pràcticament de franc. «Només haurem de pagar els externalitzats –els quatre darrers– i la direcció de l’obra», diu l’alcalde.

Comentarios
Multimedia Diari