Figuerola reordena la mobilitat i deixa l'entorn de l'escola sense cotxes

Amb aquesta actuació es guanya l’accés dels alumnes al pati ubicat en un parc que hi ha davant del centre educatiu

08 julio 2021 18:00 | Actualizado a 09 julio 2021 09:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El municipi de Figuerola del Camp, a l’Alt Camp, ha tret els vehicles de la zona de l’entorn de l’escola, eliminant les places d’aparcament que hi havia davant i prohibint la circulació de cotxes, excepte en casos puntuals, amb l’objectiu d’afavorir la presència de vianants, sobretot, en horari lectiu del centre.

Durant les darreres setmanes , a més, s’està reordenant tota la mobilitat del poble per facilitar la seguretat i millorar la informació de cartelleria i d’accessos al municipi i una de les actuacions més importants, pel canvi que suposarà, és aquesta que s’està duent a terme a l’entorn de l’escola. «S’està fent una plataforma única que connecta el pati de l’escola amb la vorera del parc que hi ha davant», explica al Diari l’alcalde de Figuerola del Camp, Francesc Sans.

Fins ara, els alumnes que volien accedir a aquest parc a l’hora del pati havien de creuar el carrer, per on podien circular i aparcar vehicles i ara s’ha vianalitzat tota la zona per poder facilitar la seguretat i la tranquil·litat dels estudiants del centre. «No hi haurà trànsit en aquest espai excepte els divendres que aprofitarem per seguir posant el mercat», puntualitza l’alcalde. «Aquest carrer per a vianants tindrà unes pilones a banda i banda, que si convé es podran obrir», afegeix.

Més aparcament i nou pati

La intenció es mantenir aquest carrer tancat als vehicles durant l’època escolar però «hem de veure com es desenvolupa la mobilitat per si surten problemes que, de moment, no hem previst», assegura Sans. Les quatre places d’aparcament que es perden ara amb aquesta reordenació del carrer es recuperen amb escreix uns metres més avall a l’inici de la circumval·lació del poble, on s’està habilitant una zona per estacionar on hi ha espai per a 12 vehicles aparcats en bateria, en un espai apartat del nucli urbà, però a tocar de l’entrada del municipi.

Aquesta no és la única millora que hi ha prevista a la zona escolar, ja que en una segona fase es vol ordenar el jardí de davant del centre on ara alguns grups d’alumnes surten al pati amb l’objectiu que l’escola pugui aprofitar més aquest espai on ara hi ha arbres, un rocòdrom i un gronxador. «Tenim un projecte de fer un pati amb espais de jocs», avança l’alcalde de Figuerola.

A part de la vianalització del carrer, el municipi està millorant la mobilitat de molts carrers amb nous senyals, unes actuacions emmarcades en un pla de mobilitat que ha tingut un cost global de 36.000 euros on també s’inclou l’eixamplament de la vorera de la plaça de l’Ajuntament.

Encara quedarà una altra fase per desenvolupar aquest pla, que el consistori ja hi està treballant, on es contempla eixamplar la vorera del camí dels Horts, una de les entrades del poble, amb l’objectiu de fer el carrer més funcional. «Hem de comprar un terreny i redactar el projecte per endreçar-lo», conclou Josep Sans, però properament es durà a terme aquesta altra actuació on no es descarta la instal·lació de nous aparcaments.

Comentarios
Multimedia Diari