Sergi Pedret: «Hem treballat per mantenir tots els actes més importants»

El format de la Festa Major de Sant Jaume d’enguany serà més estàtic i amb localitzacions amb aforament limitat i l’horari adaptat a la normativa vigent per la covid-19

23 julio 2021 09:13 | Actualizado a 23 julio 2021 11:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Venim d’un 2020 sense festa major, com l’encareu aquest any?

Ho fem amb la idea de fer totes aquelles activitats essencials que se’ns permeti fer, que són les que no aglomeren moltes persones en punts dinàmics. Per tant, treballem amb tot allò que podem controlar, com ara l’aforament. Serà una festa major que mantindrà el format tradicional, però canviarà la logística dels actes.

Què caracteritzarà aquesta festa major?

Evidentment, no serà com la que veuríem en un any normal: amb molta participació i una festa major amb la plaça plena de gent durant les ballades del seguici festiu. Enguany, es mantindran els actes més importants com la missa solemne, el seguici, el correfoc, els concerts o els espectacles infantils, tot de manera molt més estàtica i amb localitzacions amb aforament limitat.

Hi haurà les, ja tradicionals, Ulé Barraques?

Aquesta festa major suspèn les Ulé Barraques, però hi haurà concert jove en un altre format. Hem optat per crear l’Ulé Festa Major, que tindrà una ubicació diferent de l’habitual i que comptarà amb l’actuació de La Fúmiga.

Qui serà el pregoner?

Serà la Colla Gegantera, una entitat cultural nascuda el 1982, de les que més ha participat en la festa major i que porta un any i mig sense poder fer cap actuació: Per tant, vam pensar que un bon reconeixement, per posar en valor la seva tasca cultural, seria oferir-los l’honor de ser els pregoners de la nostra festa major.

Com s’han adaptat els actes?

L’objectiu que hem tingut en el moment de definir la festa major ha estat, des del principi, mantenir la mateixa estructura de festa, tot canviant aspectes com les localitzacions, per tal de controlar l’aforament en tots els actes. 

El que hem fet és dilatar-los al llarg de quatre dies. Així, el pregó serà demà dijous 22 de juliol, el mateix dia que hi haurà l’actuació de la Lloll Bertran. Divendres hi haurà activitats d’animació infantil i el concert estàtic, amb registre d’assistents.

Pel que fa als actes del cap de setmana, dissabte hi haurà l’espectacle de foc dels diables, un dels actes més antics de la festa major i que, enguany, tornarà en format de públic estàtic. Diumenge se celebrarà la missa solemne en honor del patró i hem volgut mantenir l’essència del seguici festiu, per tal que els veïns en poguessin gaudir, encara que no el puguin acompanyar pels carrers del municipi ballant. 

En aquesta línia, els diversos elements s’exhibiran i faran una actuació de lluïment, també en un recinte on podem controlar l’aforament.

Un missatge per als riudomencs?

Els voldria agrair la confiança i sobretot els vull esperonar en participar a tots els actes. Farem una festa major segura, hem treballat per mantenir tots els actes importants, tot garantint les mesures de seguretat i amb l’objectiu de preservar la salut dels nostres veïns i veïnes. Ho farem amb responsabilitat. Per tant, aquest és el missatge: que participin i que ens acompanyin, perquè junts farem una festa major segura i lluïda.

Comentarios
Multimedia Diari