I s'obre la temporada castellera

La Diada de Santa Úrsula d'avui a Valls, amb castells de vuit, ha donat el tret de sortida d'una actuacions que s'allargaran pràcticament fins Nadal. El gener hi ha la trobada de totes les colles castelleres per les Decennals 2021+1

Àngel Juanpere - ACN

Whatsapp
Les colles enlairant el pilar. Àngel Juanpere

Les colles enlairant el pilar. Àngel Juanpere

4 de 8 de la Joves. Foto: Àngel Juanpere

4 de 8 de la Joves. Foto: Àngel Juanpere

3 de 8 de la Colla Vella. Foto: Àngel Juanpere

3 de 8 de la Colla Vella. Foto: Àngel Juanpere

2 de 7 de la Colla Joves. Foto: Àngel Juanpere

2 de 7 de la Colla Joves. Foto: Àngel Juanpere

4 de 8 de la Colla Vella. Foto: Àngel Juanpere

4 de 8 de la Colla Vella. Foto: Àngel Juanpere

3 de 8 de la Colla Joves. Foto: Àngel Juanpere

3 de 8 de la Colla Joves. Foto: Àngel Juanpere

2 de 7 de la Colla Vella. Foto: Àngel Juanpere

2 de 7 de la Colla Vella. Foto: Àngel Juanpere

No hi ha hagut la rivalitat d’anys anteriors, ni xiulets ni recriminacions, tampoc construccions de tanta alçada. Però ha tornat a haver castells, que era l’important.

Després d’una aturada de pràcticament dos anys, els castellers de les dues colles vallenques han trepitjat de nou la mítica plaça del Blat i, en aquesta ocasió, sense restriccions –només amb l’obligatorietat de portar la mascareta. La Colla Joves i la Colla Vella han aixecat castells de vuit i tothom ha sortit content de plaça.

Si en anys precedents es deia que la temporada castellera començava d’una forma extraoficial per Sant Joan, enguany ho fa per Santa Úrsula.

No ha estat una diada espectacular com ens tenien acostumats les dues agrupacions, però tampoc ningú ho esperava. Ha estat la primera diada en la qual han pogut disposar de tots els castellers i castelleres.

I tot i que estem a finals d’octubre, ara comença tot. El primer diumenge de novembre, les dues colles vallenques tenen una cita a la  Fira de Vila-rodona. Però pràcticament fins a mitjans de desembre tindran actuacions i assajos. Pararan per Nadal i passat Reis a preparar-se per la gran cita de les Decennals, on hi seran totes les colles castelleres.

Avui, en una plaça del Blat no tan atapeïda de públic com en altres ocasions, les dues colles no han volgut arriscar. Volien que fos una festa, com així ha estat. Fins i tot, han desmuntat un castell cadascuna perquè no estaven ben col·locats.

Per sorteig, ha obert plaça la Joves amb un 4 de 8, seguit per la Vella amb un 3 de 8. A la segona ronda, els vermells han aixecat una torre de set i els roses, un 4 de 8.

A la darrera ronda, la Joves ha tirat un 3 de 8 i la Vella, el 2 de 7.

L’actuació s’ha acabat amb dos pilars enlairats per la Joves i tres per la Vella, on com és habitual alguns dels components han estat aixecats fins el balcó de l’ajuntament.

Molta satisfacció

"Les dues colles hem fet els castells més difícils fets fins ara de la represa", ha dit el cap de colla de la Vella, Albert Martínez, després de la cita.  "Estem molt emocionats és una Santa Úrsula atípica, però no per això menys emocionant; és una sensació indescriptible, ho fem amb les mesures de seguretat i de la millor manera que sabem fer a la Joves, amb constància i treball", ha afegit la presidenta dels de la camisa vermella, Montse Solé, minuts abans de començar l'actuació.

Comparteix sentiment, el president de la colla Vella, Albert Pedret, que ha expressat que tenia la "pell de gallina" i ha assenyalat que el castell més rellevant de la diada ha estat estar tots a plaça. "El castell més important ja l'hem fet, és entrar tota la colla a plaça, perquè portem més d'un any mig parats i sense fer el que dona sentit a les nostres vides, entrar junts és una emoció increïble", ha subratllat Pedret.

Martínez ha reivindicat la importància dels castells fets després dels dos anys d'aturada. "S'ha vist la primera tripleta de castells de vuit, els castells més difícils que s'han fet fins ara, segurament alguna altra colla en farà algun altre més difíc després d'aquestsil", ha dit el cap de colla. I ha afegit: "Santa Úrsula ha estat increïble, veure els mateixos castells a la mateixa diada i tot descarregat, en aquest moment no s'han vist en cap més plaça, per tant ha estat bonica i perfecta". "És l'essència de Valls, hem fet els mateixos castells, sembla que ho hàgim pactat, però si ells o nosaltres haguessin pogut fer més, ho haguéssim fet, això és la rivalitat que ens fa grans", ha sentenciat Martí.

Temas

Comentarios

Lea También