Ingressa a presó un jove acusat d’haver intentat matar la seva nòvia a Valls

El detingut, de 20 anys, també hauria protagonitzat atacs violents contra diverses persones en el darrer mes

27 noviembre 2021 07:00 | Actualizado a 27 noviembre 2021 16:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una jutgessa de Valls va decretar ahir presó per a un jove de 20 anys detingut pels Mossos d’Esquadra el passat dijous com a sospitós de diversos atacs violents protagonitzats el darrer mes a Valls. Un d’aquests va ser contra la seva pròpia companya sentimental, per la qual cosa està acusat d’un delicte de temptativa d’homicidi. Alguns dels atacs els era fet amb una altra persona, de 18 anys, i que avui passarà a disposició judicial.

L’acusat va sortir de la presó el passat mes, on havia estat de forma preventiva per un seguit de robatoris violents i sostracció de vehicles, fets ocorreguts el passat mes de desembre. Una vegada en llibertat s’era dedicat, segons els Mossos d’Esquadra, a protagonitzar diversos atacs violents contra persones. Alguns d’aquests fets van ser gravats per veïns, la qual cosa va crear alarma social a la capital de l’Alt Camp.

El primer fet que se li imputa va tenir lloc la nit del 23 d’octubre, durant la Fira de Santa Úrsula a l’avinguda President Tarradellas. Va colpejar un home al cap amb un objecte contundent. En aquest atac hauria actual sol.

El següent fet va tenir com a escenari un bar de l’avinguda del Fornàs el 15 de novembre. La víctima va ser la mateixa persona que l’atac anterior. Va tornar a ser agredida, en aquest cas amb la cadira d’un bar. Mentre els propietaris de l’establiment i diversos clients van auxiliar el ferit, l’agressor va començar a causar destrosses al local i al vehicle de l’agredit, que estava aparcat a la rotonda. Aquest vídeo, gravat per un veí des de casa seva, es va fer viral i va provocar una important alarma social. A les imatges es veu com dues persones –però especialment una– s’acarnissa amb el turisme.

No havien passat ni 24 hores quan, suposadament, els dos detinguts juntament amb un altre home, van perseguir-ne dos més amb la intenció d’agredir-los amb bastons i un ganivet de grans dimensions. Les dues víctimes van haver d’amagar-se en un establiment del carrer del Portal Nou, però no van poder evitar ser agredides violentament. Durant els fets, els tres agressors van causar danys al local i un d’ells es va passejar amb el ganivet pels carrers de la ciutat, generant una nova escena d’alarma entre els ciutadans després de ser també enregistrat per un veí. Arran d’aquell incident, els mossos van detenir la nit del passat 20 de novembre, un dels tres sospitosos, un home de 19 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Valls com a presumpte autor d’un delicte de lesions.

El fet més greu

Però el fet més violent es va produir el passat diumenge a la zona del Fornàs. L’acusat hauria esperat que tornés a casa la seva parella per agredir-la al mig del carrer amb algun objecte contundent. Li va causar un tall al cap i li van haver de donar punts. A terra es va trobar un tros de navalla. La víctima va rebre l’ajuda de persones que van veure l’escena.

Dijous al matí es va muntar un ampli dispositiu policial, amb més d’una trentena d’agents dels Mossos d’Esquadra –Unitat d’Investigació, Seguretat Ciutadana i ARRO– i de la Policia Local per detenir els dos atacants. Es van fer simultàniament tres entrades a domicilis de Valls on se sospitava que podien estar amagats, amb resultat negatiu. Els agents després es van dividir entre Alcover i Cunit, on també se sospitava que podien estar. Finalment, van ser localitzats en aquesta localitat del Baix Penedès. En veure el desplegament policial es van lliurar.

Ahir, el detingut de 20 anys va comparèixer telemàticament des del Vendrell al Jutjat de Violència sobre la Dona (VIDO) de Valls que porta la causa de la temptativa d’homicidi. La jutgessa va decretar el seu ingrés a presó i no haurà de comparèixer avui pels altres delictes que se li imputen: dos delictes de lesions greus, atemptat contra els agents de l’autoritat, danys, amenaces, conducció sense haver obtingut mai el permís de conduir i desordres públics. Sí que ho haurà de fer l’altre detingut, el jove de 18 anys i veí de Cabra del Camp.

La Unitat d’Investigació dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Valls no dona per tancada la investigació i no descarta que se li puguin imputar més fets delictius.

Comentarios
Multimedia Diari