Jutjaran dues dones per buidar la llibreta d’estalvis del seu veí de 85 anys al Montmell

El fiscal demana per a cadascuna dos anys i tres mesos de presó i el pagament d’una multa de 2.640 euros

06 abril 2021 07:57 | Actualizado a 06 abril 2021 09:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Dues dones que suposadament es van aprofitar de la confiança del seu veí del Montmell, al qual li feien fins i tot algun encàrrec, per deixar-li pràcticament buida la seva llibreta d’estalvis s’enfronten ara a dos anys i tres mesos de presó i el pagament d’una multa de 2.640 euros per un delicte d’estafa agreujada i un delicte lleu de furt.

A part, hauran de tornar a la víctima els 16.700 euros –més interessos–que es van apropiar. El cas arribarà a judici a l’Audiència Provincial de Tarragona.

Les dues processades són ciutadanes espanyoles i sense antecedents penals. Ambdues van concertar, entre el 20 de novembre i el 14 de desembre de 2018, robar-li la llibreta d’estalvis a la víctima, un home de 85 anys i amb problemes de memòria. Van aprofitar que una d’elles tenia llogat l’annex a la casa del denunciant i que, a més, el visitava amb freqüència, fent-li també alguns encàrrecs.

Amb anterioritat, però, segons relata el fiscal, les dues dones van preparar un pla. Un d’elles, el 20 de novembre de 2018, va acompanyar l’home a una oficina bancària de Valls. L’excusa era per ajudar-lo amb la gestió de sol·licitar el PIN associat a la llibreta. La dona, en el caixer automàtic, va canviar la clau que havia facilitat el banc per una que ella va posar. A partir d’aquest moment ja podia treure diners del compte corrent.

Quan van tenir la llibreta i el PIN per operar amb ella, van realitzar, sense el consentiment ni coneixement de la víctima, vuit extraccions bancàries –entre el 14 de desembre de 2018 i el 6 d’abril de 2019– a través del caixer. Les quantitats oscil·laven entre els 3.000 i els 700 euros, aconseguint un total de 16.700 euros.

Van deixar l’home amb una situació precària ja que al compte corrent només li quedaven 100 euros.

Comentarios
Multimedia Diari