Más de Camp

Jutjaran dues dones per buidar la llibreta d’estalvis del seu veí de 85 anys al Montmell

El fiscal demana per a cadascuna dos anys i tres mesos de presó i el pagament d’una multa de 2.640 euros

Àngel Juanpere

Whatsapp
Els fets van tenir lloc al Montmell.

Els fets van tenir lloc al Montmell.

Dues dones que suposadament es van aprofitar de la confiança del seu veí del Montmell, al qual li feien fins i tot algun encàrrec, per deixar-li pràcticament buida la seva llibreta d’estalvis s’enfronten ara a dos anys i tres mesos de presó i el pagament d’una multa de 2.640 euros per un delicte d’estafa agreujada i un delicte lleu de furt.

A part, hauran de tornar a la víctima els 16.700 euros –més interessos–que es van apropiar. El cas arribarà a judici a l’Audiència Provincial de Tarragona.

Les dues processades són ciutadanes espanyoles i sense antecedents penals. Ambdues van concertar, entre el 20 de novembre i el 14 de desembre de 2018, robar-li la llibreta d’estalvis a la víctima, un home de 85 anys i amb problemes de memòria. Van aprofitar que una d’elles tenia llogat l’annex a la casa del denunciant i que, a més, el visitava amb freqüència, fent-li també alguns encàrrecs.

Amb anterioritat, però, segons relata el fiscal, les dues dones van preparar un pla. Un d’elles, el 20 de novembre de 2018, va acompanyar l’home a una oficina bancària de Valls. L’excusa era per ajudar-lo amb la gestió de sol·licitar el PIN associat a la llibreta. La dona, en el caixer automàtic, va canviar la clau que havia facilitat el banc per una que ella va posar. A partir d’aquest moment ja podia treure diners del compte corrent.

Quan van tenir la llibreta i el PIN per operar amb ella, van realitzar, sense el consentiment ni coneixement de la víctima, vuit extraccions bancàries –entre el 14 de desembre de 2018 i el 6 d’abril de 2019– a través del caixer. Les quantitats oscil·laven entre els 3.000 i els 700 euros, aconseguint un total de 16.700 euros.

Van deixar l’home amb una situació precària ja que al compte corrent només li quedaven 100 euros.

Temas

Comentarios

Lea También