Jutjaran un noi acusat d’un assassinat a Masllorenç quan tenia 15 anys

El fiscal el considera autor de la mort d’un home de 87 anys, que rebé una brutal pallissa. El seu fill també fou agredit greument. Els lladres –el menor anava acompanyat– buscaven marihuana

05 marzo 2021 20:30 | Actualizado a 06 marzo 2021 07:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un jove que quan tenia 15 anys va matar presumptament un veí de Masllorenç quan va anar al seu domicili –acompanyat d’adults per robar-li la marihuana s’asseurà a la banqueta dels acusats del Jutjat de Menors de Tarragona per un delicte d’assassinat, un altre d’assassinat en grau de temptativa i finalment d’un robatori amb violència a casa habitada amb instrument perillós. La fiscal, en el seu escrit, demana la mesura de cinc anys d’internament en règim tancat més dos anys de llibertat vigilada. Com a responsabilitat civil se li sol·licita 58.000 euros a pagar a la vídua i 5.000 al fill. Per a aquest també es recull 5.580 euros per les lesions sofertes ¬–va resultar ferit també durant l’atac–, 20.400 euros per les seqüeles de perjudici estètic i 19.200 per les restants. Actualment, el menor es troba ja internat complint una sentència per atracaments a benzineres.

L’assalt es va produir cap a les vuit de la tarda del 19 de febrer de 2019. El menor, acompanyat dels adults, va accedir a l’interior de la casa a la zona del carrer del Rosari de Masllorenç, que és on vivia la víctima. Ho van fer, relata el fiscal, perquè sabia que allí havia marihuana i la volien robar. Després d’intentar forçar la porta d’accés amb una pota de cabra –un tipus de barra de ferro–, no ho van aconseguir. Finalment, van entrar després que el menor donés un cop de peu a la porta.

Els assaltants, amb la cara tapada per un passamuntanyes, portaven dos ganivets de grans dimensions i la barra de ferro. Dins la casa es trobaven dos homes –pare i fill–, un de 87 anys i l’altre, de 47. Els lladres van agredir «brutalment» els dos inquilins amb el que portaven. Concretament, el menor va colpejar l’home gran amb la pota de cabra i va apunyalar el seu fill.

El menor, abans d’abandonar la casa, mentre l’home que posteriorment va morir estava estès al terra com a conseqüència de l’agressió, li va propinar un fort cop. Els assaltants van abandonar el lloc. Però abans encara van tenir temps d’agafar una caixa de fusta de dimensions considerables, plena de branques seques de cabdells de marihuana, una clau del domicili així com una bandolera, que temps després fou recuperada arreu de la investigació dels Mossos d’Esquadra.

Ingressats a l’Hospital Joan XXIII

L’home de 87 anys va ser traslladat d’urgència a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona amb contusions múltiples a la cara, esquena dreta i mans, importància funcional a l’extremitat superior esquerra, dolor abdominal, etc. Tenia diversos hematomes i un cos estrany metàl·lic a parts dels ulls. Degut a l’avançada edat i antecedents mèdics es va considerar no necessària la intervenció quirúrgica en cas de pitjorament. Va romandre ingressat a la Unitat de Neurocirurgia fins l’1 de març.

Dos dies després de rebre l’alta va ingressar al Servei d’Urgències per un malestar general. Tenia múltiples hematomes a la cara, en el tronc i extremitats i una hemorràgia conjuntival dreta. El dia 4 va ingressar a la Policlínica Comarcal del Vendrell per fer-li un control i seguiment de les patologies cròniques i rehabilitació funcional. L’evolució en el centre no fou correcta. Patia un deteriorament neurològic amb agitació, desorientació, afàsia i dèficit cognitiu associat. Mentre va romandre ingressat va patir diverses infeccions. El 10 d’abril se li va fer un TAC cranial. Es va veure que un dels hematomes havia augmentat fins el 13 mil·límetres, mentre que l’esquerra estava estable.

El dia 18 presentava dificultats per respirar oi patia una nova infecció. El 29 va seguir amb malestar general i menjava poc. El seu estat va empitjorar progressivament fins que finalment va morir el 6 de maig a conseqüència de l’atac, concretament d’un traumatisme cranioencefàlic amb hematomes subdurals bilaterals.

El jutge de menors va enviar el jove a un centre d’internament en règim tancat durant sis mesos.

Comentarios
Multimedia Diari