Jutjats per aconseguir 140.000 euros amenaçant una família amb matar-la

Les víctimes són una dona de 85 anys i el seu fill. Els processats s’aprofitaven de l’addicció a la cocaïna d’aquest últim

13 enero 2021 08:20 | Actualizado a 13 enero 2021 09:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una família –mare i fill– d’un petit poble de l’Alt Camp durant anys va ser extorsionada presumptament per un grup de tres marroquins, que s’aprofitaven de l’addicció a la cocaïna de l’home, droga que ells li proporcionaven. Sota amenaces amb fer-los mal, van aconseguir que els donessin fins a 140.000 euros. El cas arribarà a judici el proper dia 21 a la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Tarragona. El fiscal demana per a cadascun dels tres processats sis anys de presó per un delicte continuat d’extorsió i tres més per pertinença a grup criminal. S’ha tingut en compte l’agreujant d’abús d’autoritat. En concepte de responsabilitat civil hauran d’indemnitzar els afectats amb 140.000 euros més interessos.

L’escrit d’acusació del fiscal recull que entre els anys 2011 i 2013, els acusats han anat exigint en repetides ocasions a una dona –de 85 anys– i el seu fill, de forma sistemàtica i desorbitada, de quantitats de diners. S’aprofitaven de l’addicció a la cocaïna de l’home. Als dos els van infondre la por que en el cas de no abonar les quantitats que els reclamaven, els matarien.

Els acusats van acudir en nombroses ocasions al domicili de les víctimes, exigint el pagament de suposats deutes contrets pel fill a causa de la seva addicció a la cocaïna. De forma violenta i fent crits deien a la dona: «Si no ens pagues, et matarem tant a tu com al teu fill i si anem a presó seran altres persones les que us mataran».

Tanmateix, els processats reclamaven el pagament dels diners mitjançant trucades telefòniques al domicili de la dona. Els deien que si pagaven ja no tindrien més problemes. Una de les trucades es va fer el 16 de novembre de 2012 i va quedar enregistrat un missatge de veu en el contestador automàtic. La trucada fou efectuada des del mòbil d’un dels acusats: «(...) por favor (...) que a ver si nos puedes llamar ya porque (...) ya está aquí y no podemos estar así... Que nos pague ya, a ver si nos puede pagar el (...) ya está aquí. El otro día estuve yo hablando con él, por favor hombre ahora no me digas ni que está en el centro ni que está mal ni que esa en Barcelona, ni que está en ningún lado, que está aquí ahora. A ver si nos llamáis y nos pagáis, venga a ver si nos llamáis hoy lo que habíamos quedado».

El 10 d’octubre del mateix any, els encausats van dipositar a la bústia del domicili de la dona una nota manuscrita en la qual li exigien el pagament de 4.250 euros i que, si no pagava, tindrien problemes per culpa del seu fill. Li van dir que si abonaven els diners ja no els molestarien més.

Nota manuscrita

Dos dies més tard, els acusats van tornar a enviar una altra nota manuscrita on apareixia la foto de l’autor de la missiva, amb el següent contingut: «Mira (...) ayer vinieron y me han dejado el ojo así y dos puntos porque querían que les suba a (...) y les dije que no y casi me rompen la cara y a (...) el brazo. Yo nunca (...)que te molesten y siempre he defendido a tu hijo y por culpa de eso, (...) por favor antes del día 15 de octubre tenemos que pagarles si no me matan, el día 15 por favor».

Els processats diàriament exigien els diners bé per telèfon, o acudint al domicili o enviant cartes manuscrites. Les víctimes es van veure obligades a pagar entre els anys 2011 i 2013 la quantitat de 140.000 euros. Concretament, entre el 21 de novembre i el 27 de desembre de 2011 van efectuar deu pagaments –justificats amb rebuts firmats pels acusats– per un import de 7.480 euros. I entre el 5 de gener i el 13 de setembre de 2012 van abonar 54.560 euros.

Comentarios
Multimedia Diari