L‘Ajuntament de Valls adquireix Ca Padró per ubicar-hi l’Escola Municipal de Música

El consistori expropiarà l’immoble per 105.000 euros, amb l’objectiu de poder guanyar aquest nou espai municipal

27 enero 2021 20:00 | Actualizado a 28 enero 2021 10:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Valls adquirirà l’edifici de Ca Padró, situat al cèntric carrer de la Cort, amb l’objectiu que esdevingui un nou equipament municipal. L’operació es farà mitjançant una expropiació per un cost de 105.000 euros. La intenció del consistori és que l’immoble aculli properament l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard, un cop s’hagi adequat el seu interior, de fet, s’està treballant perquè això sigui una realitat.

Aquesta adquisició «és un fet molt important pel centre històric, perquè és un edifici de gran valor arquitectònic que passa a ser de la ciutat, és un projecte de gran abast i essencial per a la ciutat», expressa l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré. «Juntament amb la Biblioteca Carles Cardó i el Museu Casteller tindrem un pol d’equipaments municipals al centre històric amb l’objectiu de dinamitzar-lo», afegeix l’alcaldessa.

L’edifici té una superfície de 1.526 metres quadrats, disposa de tres plantes i per la part del darrera comunica amb el carrer del Forn Nou. «Quan hi actuem, s’haurà de fer prèviament un estudi arqueològic», explica la regidora d’Urbanisme, Sònia Roca. En aquest sentit, com que s’hauran de conservar algunes restes arqueològiques de l’interior, la superfície utilitzable segurament serà menor però, en tot cas, l’edifici és molt més ampli que el que hi ha actualment a l’Escola de Música, per tant, no s’haurien de produir problemes d’espai. «Hi ha paraments que no podrem tocar, però en tenim d’altres que donaran espais suficientment generosos», diu Roca.

Així doncs, la rehabilitació de l’immoble haurà de seguir les prescripcions establertes al catgàleg municipal de Bens a Protegir, entre elles la protecció de la façana, la porta principal o les baranes i lloses dels balcons.

A més, quan es faci aquest estudi, es valorarà si es poden incorporar al projecte més illes de cases de l’entorn al nou equipament i l’Ajuntament està estudiant la possible adquisició d’altres immobles en aquest àmbit, especialment aquells edificis de la zona que es troben en mal estat de conservació.

Tot i que la prioritat és ubicar-hi l’Escola Municipal de Música, de moment no s’ha entrat al detall de la qüestió amb l’entitat per a definir com serà el trasllat al nou edifici o altres aspectes més concrets, no obstant això, «ja s’ha fet alguna reunió prèvia», diu la regidora.

Edifici del segle XIV

Ca Padró, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local, es troba a tocar de la Capella del Roser, en ple centre de la ciutat de Valls. L’edifici té el seu origen al segle XIV i va ser l’hospital de Santa Anna, de fet, la capella va servir d’hospital també fins al segle XVI. L’immoble va ser la casa de la família benestant dels Bellver fins que a la segona meitat del segle XIX va passar a ser propietat de la família Padró. Al seu interior conserva restes gòtiques, com alguns arcs i l’escala noble, que també es preservaran i quedaran integrades en el nou equipament municipal.

Comentarios
Multimedia Diari