L’Ajuntament de Valls compra nou pisos per destinar-los a habitatge social

Els immobles es troben als números 6 i 8 del carrer Paborde i properament es rehabilitaran

26 enero 2021 06:50 | Actualizado a 26 enero 2021 22:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Valls ha fet un pas més per ampliar el parc públic d’habitatge a la ciutat, que anirà destinat a ús social. L’Ajuntament acaba de formalitzar la compra de cinc pisos ubicats al número 8 del carrer Paborde, en una operació feta al 50% amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que suposa una inversió total de 173.000 euros. Quatre pisos més s’han cedit al Consistori per part de l’Agència: dos d’ells situats al mateix bloc que els que s’han comprat, un altre al número 6 i, el restant, al carrer Jaume I, sumant entre tots un total de nou immobles.

Amb aquesta ampliació, «hem materialitzat l’acció en habitatge més important que ha viscut la ciutat de Valls fins a dia d’avui», assegura el regidor d’Habitatge, Ramon Font.

Són immobles en bones condicions, «són nous i estan a tocar del barri antic, la qual cosa ens permetrà afrontar els problemes d’habitatge», afegeix Jordi Cartanyà, regidor d’Habitatge en la darrera legislatura, moment en què es va iniciar tot aquest procés. Amb aquests pisos en mans públiques, «podrem treballar per uns preus de lloguer més econòmics i donar sortida a les persones que tenen alguna problemàtica per adquirir habitatge», apunta Cartanyà. Un cop formalitzada la compra, el següent pas és dur a terme la rehabilitació dels habitatges, ja que tot i ser força nous necessiten millores a l’interior i a les zones comunes del bloc de pisos.

En un parell de mesos es calcula que aquests pisos es podrien posar en circulació. En aquests moments, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya disposa d’un total de 33 habitatges d’emergència a la ciutat de Valls, dels quals 11 ja estan cedits a l’Ajuntament.

«Dins la població de Valls és prou important incorporar aquests habitatges» assegura el cap dels Serveis Territorials d’Habitatge, Josep Maria Juncosa, «però no és definitiu, ja que cada vegada ens trobem que hi ha més famílies amb problemes, però és un primer pas per continuar treballant en aquesta direcció», afegeix.

Aquest procediment va iniciar-se el 2015 amb els primers contactes amb el Banc Mare Nostrum, propietari dels dos blocs, amb converses que no van fructificar. Tot i això, el 2019 l’Ajuntament va començar a fer el seguiment dels habitatges per tal que, si es posaven a la venda, l’administració pogués fer ús del dret de tempteig i retracte, una opció de compra en zones d’alta demanda d’habitatge social com és el cas de Valls.

Habitatge cooperatiu

Precisament en aquesta zona, al número 6 del carrer Paborde, la cooperativa Sostre Cívic ha adquirit recentment un total de 13 pisos que destinarà a habitatge cooperatiu. L’Ajuntament de Valls, mitjançant un conveni, aporta 60.000 euros a aquesta cooperativa repartits en dues anualitats i pot establir a quins col·lectius destina cinc d’aquests 13 habitatges. En aquest cas s’ha decidit que siguin per a persones majors de 65 anys, per a joves o per a famílies monoparentals.

Actualment hi ha tres apartaments més al carrer del Carme, destinats a emergència i que estaran operatius al març.

Comentarios
Multimedia Diari