L’Ajuntament de Valls enderroca l’edifici que caigué dissabte

Ho fa de forma subsidiària després que la propietat de l’immoble no ho ha fet, tot i els advertiments municipals sobre la seva perillositat

25 octubre 2021 20:00 | Actualizado a 26 octubre 2021 10:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Valls ha començat l’enderroc d’un immoble del nucli històric que va caure dissabte a la nit, sense causar ferits. I ho fa de forma subsidiària després que la propietat hagi fet cas omís als requeriments municipals que l’instava a fer-ho. En total es van haver de desallotjar set persones, que pertanyien a tres famílies. Dues tenien lloc on passar la nit, mentre que la tercera Serveis Socials li va buscar un hotel.

Els fets van passar poc després d’un quart de nou del vespre de dissabte en un edifici abandonat situat a la confluència dels carrers dels Metges i del Carme. Els enderrocs de la façana van caure a la via pública en el moment que no passava ningú per l’indret.

Es va decidir evacuar els inquilins dels immobles que tenien parets mitjaneres amb el bloc que va caure i també els del davant. En aquest darrer cas perquè el carrer estava tallat al trànsit de vehicles i persones per la presència de runam i per perill. Però ahir aquesta família va poder tornar a casa seva, no les altres dues.

Diumenge van seguir els treballs d’inspeccions tècniques i actuacions per garantir la seguretat. I l’Ajuntament va iniciar els treballs d’enderroc de forma subsidiària, començant per la retirada del material que havia a la via pública. Ahir al matí van seguir les tasques d’enderroc, que es van aturar al migdia a l’espera que demà dimecres arribi una màquina més gran. La feina s’estava fent de forma manual.

Fonts municipals van assegurar al Diari que des de l’Ajuntament s’havia requerit a la propietat de l’immoble el seu enderrocament o reforma davant l’estat de deteriorament, que suposava un perill. Fa uns anys ja s’hi va haver d’actuar també de forma subsidiària perquè els amos no ho havien fet.

Cal recordar que els propietaris d’edificis del nucli històric tenen una bonificació del 95 per cent en les llicències d’obres i, a més, es poden acollir a subvencions per a la rehabilitació d’edificis.

Comentarios
Multimedia Diari