L'escola Ull de Vent de La Bisbal del Penedès guanya en Firts Leago League

Ara han de disputar la final estatal a Tenerife 

07 junio 2021 15:59 | Actualizado a 07 junio 2021 16:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’equip Efigy Girls de l’escola Ull de Vent de la Bisbal del Penedès s’ha proclamat guanyador de la First Lego League Challenge en una competició que ha tingut lloc aquest cap de setmana. 
 

Uns 180 joves de centres educatius de la demarcació de Tarragona i repartits en 19 equips s’han convertit aquest dissabte, 5 de juny, en científiques i enginyeres i han creat solucions innovadores per  ajudar les comunitats a ser més actives. 

Les participants han hagut de dur a terme un projecte d’innovació per resoldre un problema real relacionat amb la inactivitat de la societat i han defensat els resultats del seu treball davant d’un jurat.  A més, han dissenyat, construït i programat un robot autònom utilitzant la tecnologia de Lego® Mindstorms® per resoldre les missions que han de superar amb els robots. Tot això ho han dut a terme  través  dels  valors  ‘First’, que són descobriment, innovació, impacte, inclusió col·laboració i diversió. 

A la final estatal
Aquest premi permetrà a les joves de la Bisbal del Penedès poder participar a la final estatal de Tenerife els dies 26 i 27 de juny, juntament amb altres equips de la demarcació que han guanyat guardons en altres categories. Es tracta dels equips Lestonnac del Col·legi Lestonnac – L’Ensenyança de Tarragona – premi als Valors First- i ‘Com tu vulgues’ de MAC Media, -Premi al Projecte d’innovació-.

La Universitat Rovira i Virgili,  a través de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE), ha organitzat  la desena edició de la First (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) Lego League, que enguany se s’ha celebrat al Recinte Firal de Tarragona en format híbrid i sense públic. 

Robot

De manera presencial s’hi ha fet la competició del joc del robot, en què hi han estat presents quatre membres de cada equip i l’entrenador dels 19 equips participants. A banda, la resta dels membres dels equips han defensat els seus projectes d’innovació davant de la taula de jutges per videoconferència. La majoria dels equips participants a Tarragona-Reus ja han superat una fase prèvia, anomenada microFLL, amb tornejos interns a les escoles. 
 

Amb l’objectiu de que es converteixi en un esdeveniment territorial, la seu s’alterna cada any entre Tarragona i Reus. A banda del suport dels ajuntaments d’aquestes dues ciutats, es compta també amb el de la Diputació de Tarragona -patrocinador peincipal- , la URV i el de la Fundació Privada Reddis. Tots plegats fan possible que la FLL sigui l’acte més massiu de la demarcació de foment de les  vocacions científiques i tecnològiques. 

Comentarios
Multimedia Diari