L’Espai de l’Estudiant de Valls serà virtual i amb presentacions online

Un total de 43 centres realitzaran 83 sessions amb l’objectiu d’arribar més enllà de les comarques tarragonines 

21 abril 2021 18:40 | Actualizado a 21 abril 2021 19:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Valls torna a impulsar un any més l’Espai de l’Estudiant per orientar i guiar els joves en el seus estudis de futur. Enguany s’ha decidit fer l’edició en format virtual, seguint els consells de la Generalitat per la pandèmia i l’organització s’ha reinventat per poder tirar endavant la fira, que se celebra a Valls des de l’any 2001, i s’ha plantejat com un espai obert a tots els territoris, no només per a les comarques de Tarragona. 

L’edició d’enguany tindrà lloc del 3 al 7 de maig i els interessats en participar-hi ho poden fer apuntant-se a les sessions online que s’han preparat. Un total de 43 centres educatius s’han inscrit per poder realitzar fins a 83 presentacions, una xifra considerable, tenint en compte que, en una edició presencial, hi havia una seixantena de centres, aproximadament. Per poder formar part d’aquestes sessions, cal un registre previ que ja es pot realitzar a través de la pàgina web www.espaiestudiant.cat

Les presentacions que s’han dissenyat tenen una durada d’uns 50 minuts, es faran en directe i seran en horari de matí o tarda per tal d’afavorir la participació tant de visitants individuals com de grups-classe, al mateix temps que en fer-ho d’aquesta manera, es facilitarà que els alumnes amb menys possibilitats de disposar de mitjans a les seves llars, puguin també accedir a l’Espai de l’Estudiant online en igualtat de condicions. Les sessions es poden triar dins d’una graella de programació al web on apareixen els diferents centres educatius que les imparteixen.  

Paral·lelament, «hem començat una campanya de difusió per tota la província», explica Francesc X. Domingo, gerent del Consorci Prouniversitari/IEV. En aquest sentit, el format virtual d’enguany, permetrà que molta més gent tingui accés a l’espai, ja que es podrà connectar qualsevol persona del territori català, sense necessitat de desplaçar-se i es podrà arribar més enllà de les comarques tarragonines, aprofitant també la cancel·lació del Saló de l’Ensenyament de Barcelona. «Volem arribar també a Lleida, Girona i Barcelona», assegura. 
6.000 catàlegs en paper

A més, a partir de dilluns es repartiran un total de 6.000 catàlegs en paper en 130 centres educatius del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre que contenen informació dels centres participants a l’Espai, a més de la relació de cicles formatius que es poden cursar a les demarcacions de Tarragona i les Terres de l’Ebre i les notes de tall d’accés a les universitats catalanes. En aquest sentit, el format virtual no es descarta com a punt de suport en futures edicions, plantejant una celebració mixta, que inclogui la part presencial, però també online.

L’Espai de l’Estudiant està organitzat pel l’Institut d’Estudis Vallencs (IEV) a través del Consorci Pro Universitari amb el suport de l’Ajuntament de Valls, la Diputació de Tarragona i la Generalitat. 

Precisament, des del consistori vallenc, l’alcaldessa, Dolors Farré, recolza aquesta idea de fer futures edicions en un format mixte ja que, «és molt encertat per ampliar la informació a la resta de Catalunya». Farré afegeix, a més, que el fet que 43 centres participin en l’edició d’enguany, «demostra la confiança que hi ha en l’Espai de l’Estudiant». 

Comentarios
Multimedia Diari