L'Espluga remodelarà la piscina i un carrer el 2022

El pressupost municipal puja més de set milions, un 8% superior a l’anterior. Gestió de l’aigua i la millora de camins, entre les actuacions

09 diciembre 2021 19:20 | Actualizado a 10 diciembre 2021 06:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí acaba d’aprovar el pressupost pel 2022 que ascendeix a 7,2 milions d’euros, una xifra que augmenta en un 8% respecte de l’any anterior.

Pel que fa a les despeses, destaquen les inversions reals, que augmenten un 5,90%, de 2,5 a 2,7 milions d’euros. Les principals actuacions que es finançaran pertanyen als àmbits de gestió de l’aigua, millora de carrers, camins i espais públics, actuacions en l’àmbit de la sostenibilitat i millores en equipaments esportius, culturals i parcs infantils.

En l’àmbit de Territori, el pressupost té prevista una partida per a la finalització de la redacció del Document Únic de Protecció Civil Municipal, que actualitzarà els plans d’emergència locals per inundacions, neu o vent.

A l’àrea Urbanisme destaca la remodelació del carrer Joan Maragall, que consistirà en la millora de la urbanització de la via i la incorporació com a espai públic de la zona intermèdia entre la piscina i la vorera, actualment en desús. Aquesta actuació tindrà un cost de 217.560,01 euros i es finançarà, en part, amb 120.000 euros de la subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

Quant a Mobilitat, es duplica l’import de la partida de senyalització, amb una dotació de 20.000 euros, per les primeres actuacions del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, que es fa amb participació ciutadana.

Pel que fa a l’àrea d’Esports el pressupost inclou la remodelació de la piscina municipal, una acció que es calcula que pot tenir un cost de 270.000 euros i que actualment s’està redactant.

Una de les apostes de l’equip de govern és incidir en el civisme. Des de la regidoria de Ciutadania s’impulsaran diverses campanyes temàtiques de conscienciació, fent incís en els excrements d’animals de companyia a la via pública, els sorolls nocturns al carrer i en l’ús inadequat de papereres i contenidors.

En l’àrea de Salut, els comptes preveuen dotar el cotxe de Vigilància Municipal amb un desfibril·lador portàtil.

De l’àmbit de Turisme destaca un augment de la inversió, destinada a la nova zona d’autocaravanes, i també la continuïtat de la partida per gestionar les accions derivades de la troballa arqueològica dels gravats paleolítics a les Coves, dotada amb 18.000 euros. Pel que fa al Patronat de Turisme es preveu redactar el Pla Estratègic de Turisme.

Pel que fa als ingressos destaquen la subvenció nominativa de 500.000 euros de Diputació de Tarragona per a la construcció del ramal del CAT i la subvenció de gairebé 100.000 euros de l’Agència Catalana de Residus per a la millora de camins.

Comentarios
Multimedia Diari