La Bisbal inicia tràmits per tenir vigilància municipal

El grup del PSC destaca la necessitat del servei

22 septiembre 2021 16:52 | Actualizado a 22 septiembre 2021 17:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de La Bisbal del Penedès iniciarà l’elaboració d’un reglament del cos de vigilància que en reguli l’objecte, funcions, règim i col·laboracions d’aquest servei.

La proposta va ser del portaveu del grup municipal del PSC, a l’oposició, que va destacar «les necessitats que presenta el municipi en relació a la seguretat ciutadana i de circulació de trànsit».

Una situació motivada en part per «l’increment d’empadronaments al municipi del darrer any i que a dia d’avui es manté aquest creixement de la població».

Necessitat

La moció del PSC considera necessaria que al municipi hi hagi  un cos de vigilància municipal amb les funcions atribuïdes a la legislació vigent en matèria de policies locals.  En aquest sentit s’ha de començar a elaborar un reglament regulador.

El pasat agost l'Ajuntament ja va contractar vigilància privada per fer front al vandalisme i la inseguretat.

Lent

En tot cas seà un procés lent ja que a més de seleccionar al personal, aquest ha de passar per una formació a l'Escola de Policia.

En matèria de seguretat, l'Ajuntamet impulsa també la instal·lació de càmeres amb lector de matrícules a les entrades dels diferentes nuclis de població.

Fa uns anys en anteriors governs es va crear una espècie de vigilància, però que no estava regulada.

Comentarios
Multimedia Diari